• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    22.03.2024. Vai būs neliels tirgus atskurbums; Reddit IPO

    Foto: SPENCER PLATT, Scanpix

    Šodien būs jāskatās, vai Volstrītai pietiks jauda uzņemtajam varenajam optimismam.

    Vakardienas tirdzniecības sesiju ASV Standard & Poor's 500 indekss noslēdz ar kāpumu par 0.32%. Bez šīs piektdienas ASV S&P 500 vērtība šonedēļ pakāpusies par 1.7%. Šādiem pieaugumiem savācoties kopā, ASV akcijas nupat investoriem šogad būs nodrošinājušas jau apaļu 10% atdevi.
    Piemēram, Francijas investīciju banka Societe Generale nupat savu šā gada beigu S&P 500 prognozi palielināja no 4750 punktiem līdz 5500 punktiem (jeb par gandrīz 16%). Šīs prognozes piepildīšanās no šā brīža nozīmētu pieaugumu par vēl 5%.
    Vien zīmīgs notikums bija tas, ka sociālo mediju uzņēmuma Reddit akcijas cena savā pirmajā tirdzniecības dienā biržā pieauga par 48%. Tā droši vien ir iepriecinoša zīme citiem uzņēmumiem, kas vēlas nonākt biržā.
    Reddit lepojas aptuveni ar 73 miljoniem ikdienas lietotājiem un vairāk nekā 800 miljoniem ASV dolāru ieņēmumiem. Tomēr līdz šim uzņēmums gadu vēl nav spējis noslēgt ar peļņu. Lielāko daļu savu ieņēmumu tas gūst no reklāmām, lai arī šajā ziņā tas cenšas savu šo ienākumu lauku paplašināt. Pagājušajā gadā tas izziņoja savu datu licencēšanas biznesu, kur nupat esot panākts pirmais šāds lielais darījums ar Google.
    Vismaz Āzijā šodien ir jūtama zināma atskurbuma sajūta. Spējāk saruka Ķīnas akciju cena, kam palīdzēja spekulācijas, ka ASV pret šo valsti varētu vērst papildu tirdzniecības sankcijas.
    Tika ziņots, ka ASV arī gatavo likumprojektu, kas ierobežotu šīs valsts fondu uzņēmumu ieguldījumus Ķīnas akcijās.
    Baltijā šodien no ziņām var minēt Tallinna Vesi ā rkārtas akcionāru sapulci. Uzņēmuma pārskatu par 12 ceturkšņiem atrādīts arī Igaunijas automašīnu tirdzniecības programmatūru izstrādātājs Modera.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība