• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Vakara komentārs 18.03.2024; Tehnoloģiju līderība

    Labvakar!

    Foto: Andre M. Chang, Scanpix
    ASV akciju tirgū nedēļa sākusies ar spēcīgu tehnoloģiju akciju optimisma cunami. Pašā pirmdienas sesijas sākumā ASV Standard & Poor's 500 indekss bija paspējis pieaugt aptuveni par procentu.
    Tirgiem, šķiet, ļoti patika runas, ka Apple risina sarunas par Google Gemini mākslīgā intelekta rasinājumu tās iPhone viedtālruņos. Alphabet akcijas cena šo pirmdien bija paspējusi palēkties par 7% un Apple – gandrīz par 3%. Vairāk nekā par 3% tirdzniecības sesijas sākumā pieauga arī Nvidia akcijas cena. Te arī tirgus dalībnieki gaidīja labas ziņas no ieplānotās Nvidia mākslīgā intelekta konferences.
    Patiesībā, lai augtu kopējais ASV tirgus, vairāk arī nemaz nevajag.
    Eiropā, kuras vērtspapīru tirgū izpaliek grandiozas tehnoloģiju kompānijas, akciju cena saplaka par 0.25% (Stoxx 600 indekss). Šo “ar tehnoloģijām” un “bez tehnoloģijām” tirgu atšķirība ir visai liela – jau gadiem.
    Tirgus dalībnieki arī gaida šīs nedēļas vidus ASV Federālo rezervju sistēmas sanāksmi. Ir bažas par ilgāk augstām procentu likmēm. Šajā paša laikā tas nozīmē, ka ekonomika ir spēcīgāka
    Šodien Baltijas akciju cena pēc vidējās temperatūras mērījuma teju stāvēja uz vietas. Būtu labi kāds skaists IPO, kas sapurinātu šo tirgu. Ģeopolitika gan ir liela lieta, un zināma investoru skepse attiecībā pret vietējo ir saprotama.
    Kopš gada sākuma OMX Baltic Benchmark akciju indeksa vērtība ir saplakusi par 0.12%. Eiropas lielo uzņēmumu Stoxx 600 akciju indeksa vērtība šajā periodā ir augusi par 5.2%, bet ASV S&P 500 indeksa – par 8.5%.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība