• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 01.12.2021.

    Foto: Reuters/Scanpix

    Ja seko virsrakstiem par notiekošo finanšu tirgos, varētu šķist, ka nupat jau ir ļoti traki. Taču, pasperot soli atpakaļ, saprotam, ka nekur tālu vēl neesam nokrituši.

    Ja vēl tirdzniecības sesiju S&P 500 indekss iesāka uz pozitīvas nots, tad jau sākot ar trešo tirdzniecības sesijas stundu sākās nerimstoša pārdošana, kas rezultējās 1.18% kritumā dienas beigās. Dow Jones Industrials indekss noslēdza dienu ar 1.34% kritumu, savukārt NASDAQ ar 1.83%.
    Financial Times vēsta, ka kritums sekoja pēc tam, kad tik paziņots par pirmo identificēto Omicron varianta gadījumu vakcinētai personai Kalifornijā. Papildus tam skaitļi uzrāda COVID-19 gadījumu skaita pieaugumu Dienvidāfrikā.
    Jāatzīmē, ka šo visu turbulenču rezultātā S&P 500 indeksa vērtība ir vien 4.89% zemāk par 23.novembrī sasniegtajām vēsturiskajām augstienēm. Protams, jautājums paliek atklāts – cik un vai tirgi turpinās kristies?
    Starp sektoriem lielāko kritumu parādīja komunikāciju sektors, krītot par 2.31%, savukārt sabiedrisko pakalpojumu sektora indeksa vērtība pieauga par 0.18%
    Ja skatāmies uz Eiropas indeksu rezultātiem vakar, tad varētu šķist, ka dzīvojam atšķirīgās pasaulēs, jo tie vakardienu noslēdza ar lieliem plusiem. Tomēr atļaušos pieņemt, ka šodien, iespējams, redzēsim pretēju ainu.
    Krist turpināja ar naftas cenas. WTI markas jēlnaftas cena nokritās par 1.90%, savukārt Brent par 1.7%.
    Lai arī zelta cena vakar pakāpās par 0.44%, tomēr zelta ieguvēju akcijas pārdevās kopā ar pārējo tirgu un nokritās par 3.05%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība