• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 30.11.2021.

    Foto: Reuters/Scanpix

    Turpinoties bažām par Omicron varianta izplatību, kā arī, pateicoties Džeroma Paeula komentāriem par monetāro politiku, finanšu tirgi 30.novembrī piedzīvoja kritumu.

    S&P 500 indeksa vērtība otrdien nokritās par 1.9%, Dow Jones Industrials par 1.86%, savukārt NASDAQ Composite indeksa vērtība nokritās par 1.55%.
    Ja skatāmies uz to, kuru kompāniju kāpumi vai kritumi ietekmēja S&P 500 indeksa sniegumu visvairāk, tad Microsoft ar 1.79% kritumu deva 11 bāzes punktu ietekmi uz kopējo rezultātu, Meta ar 4.01% kritumu 8% bāzes punktus. Tikmēr būtiskākais pozitīvais efekts bija no Apple, kura akcijas pieauga par 3.16%, 19 bāzes punktu apmērā.
    No sektoriem visstraujāko kritumu uzrādīja komunikāciju sektors, nokrītoties par 3.17%, tam sekoja sabiedrisko pakalpojumu sektors ar 2.92% kritumu, savukārt relatīvi vismazāk kritās tehnoloģiju sektors – vien par 0.83%.
    Negatīvs noskaņojums, kas atspoguļojās akciju indeksu kritumos, bija vērojams arī Eiropā.
    Džeroms Pauels
    ASV Federālo Rezervju Sistēmas (FRS) vadītājs otrdien Senāta banku komisijas noklausīšanās laikā lika noprast savu atbalstu ātrākai atbalsta mehānismu samazināšanai, ziņo Financial Times.
    Atbildot uz likumdevēju jautājumiem, Pauels atzina, ka augstākas inflācijas risks ir pieaudzis un ka FRS varētu uz šo atbildēt ar ātrāku obligāciju atpirkšanas programmas izbeigšanu.
    “Ekonomika ir ļoti stipra un inflācijas spiediens ir augsts. Tāpēc uzskatu, ka ir atbilstoši obligāciju atpirkšanas programmu izbeigt dažus mēnešus ātrāk” uzsvēra Pauels.
    Šis lēmums varētu tikt apspriests nākamajā FRS tikšanās reizē, kas notiks 14.-15. decembrī.
    Izejvielas
    Otrdien savu kritumu turpināja naftas cenas. WTI markas jēlnaftas cena nokritās par 5.39%, savukārt Brent markas jēlnaftas cena nokritās par 3.62%.
    Tikmēr pieaugumu pretstatā lielākajai daļai aktīvu uzrādīja dārgmetāli, zeltam pieaugot par 0.41% un sudrabam par 0.49%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība