• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 25.11.2021.

    Foto: Reuters/Scanpix

    25.novembrī ASV tirgos bija brīvdiena – Pateicības diena. Attiecīgi ASV indeksos izmaiņu nav, taču pārējā pasaule tajā laikā neapstājās.

    Eiropā lielākajos akciju indeksos bija vērojams optimisms – Vācijas DAX pieauga par 0.25%, Francijas CAC 40 par 0.48% un Spānijas IBEX 35 indekss par 0.56%.
    Lai arī ASV akciju tirgi savu tirdzniecību pēc Latvijas laika uzsāks tikai piektdienas pēcpusdienā, taču jau agrā piektdienas rītā redzam strauju kustību zemāk ASV akciju indeksu fjūčeros. Uz šī komentāra tapšanas brīdi S&P 500 indeksa fjūčeru vērtība ir nokritusies par 1.13%, savukārt Dow Jones Industrials fjūčēru vērtība ir nokritusies par 1.35%.
    B. 1.1.529
    Fjūčeru straujo kustību zemāk ir izraisījušas bažas par jauno COVID variantu B. 1.1.529. Financial Times vēsta, ka Lielbritānija ir aizliegusi tiešos lidojumus no sešām Āfrikas valstīm, tai skaitā Dienvidāfrikas no piektdienas.
    B. 1.1.529 pirmo reizi tika identificēts Botsvānā un tiek uzskatīts, ka tas ir iemesls straujam COVID-19 gadījumu skaita pieaugumam Dienvidāfrikā. Zinātniekus bažīgus rada šī varianta spēja apiet vakcīnas un izplatīties ātrāk nekā Delta variantam.
    Šodien Pasaules Veselības Organizācija noturēs ārkārtas tikšanos, lai apspriestu šo variantu. B. 1.1.529 variants tiek saukts par vissatraucošāko, ar kādu līdz šim zinātnieki ir saskārušies.
    Cenu svārstības
    Šo bažu ietekmē straujas izmaiņas piedzīvoja arī izejvielu cenas. WTI markas jēlnaftas cena nokritās par 2.60%, vara cena samazinājās par 0.68%, savukārt zelta un sudraba cena pieauga attiecīgi par 0.81% un 0.48%.
    Tajā pašā laikā strauji samazinājās ASV obligāciju ienesīgums, investoriem bēgot uz tā saucamajiem drošajiem aktīviem. ASV 10gadīgo valsts parādzīmju ienesīgums samazinājās līdz 1.56%.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība