• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 24.11.2021.

    Best BuyFoto: Reuters/Scanpix

    Pēc labiem nodarbinātības datiem S&P 500 un NASDAQ Composite indeksi 24.novembra tirdzniecības sesiju noslēdz ar pieaugumu.

    ASV Nodarbinātības departaments vakar publicēja datus par jauno bezdarbnieku pieteikumu skaitu iepriekšējā nedēļā. Tika iesniegti tikai 199 tūkstoši pieteikumi, kas ir ievērojami mazāk par analītiķu prognozētajiem 259 tūkstošiem un iepriekšējās nedēļas 270 tūkstošiem. Financial Times ziņo, ka šis ir zemākais līmenis kopš 1969.gada.
    Šo datu iespaidā S&P 500 indeksa vērtība vakar pakāpās par 0.23%, NASDAQ Composite indeksa vērtība pieauga par 0.44%, savukārt Dow Jones Industrials indeksa vērtība nokritās par 0.03%.
    Starp uzņēmumiem ar lielāko pieaugumu, kuri palīdzēja arī iepriekš minētajiem indeksiem kāpties augstāk, bija Mastercard ar 3.34% pieaugumu, NVIDIA ar 2.2% pieaugumu un Visa ar 2.4% pieaugumu.
    Arī 24.novembrī turpināja pieaugt enerģētikas sektors, pieaugot par 0.98%, taču straujāko pieaugumu uzrādīja nekustamā īpašuma sektors, pakāpjoties par 1.34%. Tikmēr vājāko sniegumu parādīja materiālu sektors, krītoties par 0.71%.
    Tikmēr Eiropas lielākie akciju indeksi uzrādīja miksētus rezultātus, Vācijas DAX indekss nokritās par 0.37% un Spānijas IBEX 35 par 0.26%, tikmēr Apvienotās Karalistes FTSE 100 pieauga par 0.27% un FTSE MIB indeksa vērtība pieauga par 0.63%.
    Spēcīgais mājokļu tirgus
    Viens no iemesliem vakardienas Nekustamā īpašuma sektora kāpumam ir kārtējie spēcīgie dati par ASV mājokļu tirgu. Saskaņā ar Financial Times ziņoto, jauno pārdoto mājokļu sezonāli izlīdzinātais skaits septembrī sasniedza 745 tūkstošus. Tas mazliet atpaliek no Refinitiv aptaujāto analītiķu prognozētajiem 800 tūkstošiem.
    Tomēr septembra dati ir augstākie iepriekšējo 6 mēnešu laikā. Tāpat arī pārdošanai izlikto jauno māju skaits sasniedz 389 tūkstošus oktobra beigās, kas ir augstākais rādītājs šogad.
    Jauno mājokļu mediānas pārdošanas cena Oktobrī sasniedza 407 tūkstošus ASV dolāru, kas ir par $3,000 vairāk nekā septembrī un par 17.5% vairāk nekā pērn attiecīgajā mēnesī.
    $10 miljardu tirgus kapitalizācijas zaudējums mazumtirgotājiem
    Apbēdinoši ceturkšņu rezultāti ir rezultējušies vairāk nekā $10 miljardu tirgus kapitalizācijas zaudēšanā tādiem mazumtirgotājiem kā Nordstrom, Gap, Dick’s Sporting Goods, Abercrombie & Ftich un Best Buy, ziņo Bloomberg.
    Ja skatāmies pa uzņēmumiem, tad ap $1.5 miljardu vērtību zaudēja Nordstrom, trešdien nokrītoties par 29%. Gap pazaudēja $2.1 miljardu no tirgus vērtības. Tomēr pārējos mazumtirgotājus pārspēja Best Buy ar $5.2 miljardu vērtības kritumu.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība