• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 23.11.2021

    Pekinas akciju birža.Foto: Reuters/Scanpix

    Sekojot Džeroma Pauela nominācijai otrajam termiņam Federālo Rezervju Sistēmas vadītāja amatā, uz tehnoloģijām vērstais NASDAQ Composite indekss turpina kristies.

    23.novembra tirdzniecības sesiju NASDAQ Composite indekss noslēdza ar 0.5% kritumu, tikmēr indeksi, kuros ir vairāk kompānijas ar lielāku fizisko aktīvu bāzi, kāpa augstāk – S&P 500 indeksa vērtība pieauga par 0.17% un Dow Jones Industrials indekss par 0.55%.
    ASV sektoru sniegums turpināja atspoguļot inflācijas gaidas un attiecīgi sektori, kuri iegūst vai ir noturīgi inflācijas laikā, turpināja augt, savukārt sektori ar lielu jutīgumu pret potenciālo likmju pieaugumu turpināja krist. Straujākos pieaugumus uzrādīja enerģijas un finanšu sektori, attiecīgi pieaugot par 3.07% un 1.57%. Turpretī patēriņa un komunikāciju sektori kritās vērtībā, attiecīgi par 0.73% un 0.27%.
    Tikmēr Eiropā Itālijas FTSE MIB indeksa vērtība nokritās par 1.62%, kam sekoja Amsterdamas biržas indeksa kritums par 1.61%
    Likmju pieauguma varbūtība pieaug
    Financial Times ziņo, ka pēc Džeroma Pauela nominēšanas uz otro termiņu Federālo Rezervju Sistēmas (FRS) vadītāja amatā, tirgos ir notikušas būtiskas pārbīdes.
    Kā viens no galvenajiem indikatoriem, kas apliecina šīs pārbīdes, ir FRS funds fjūčeri. Tie ir finanšu instrumenti, ar kuru palīdzību investori var hedžēt savus riskus pret procentu likmju izmaiņām. Šo fjūčeru tirgus norāda uz varbūtību, ka likmes būs augstākas nākamā gada jūnijā. Šobrīd tiek piešķirta 75% varbūtība, ka likmes būs augstākas, vēl pirms mēneša šī varbūtība bija 60%.
    Šīs izmaiņas atspoguļojās arī ASV valsts parādzīmju ienesīgumā. ASV valsts divgadīgo parādzīmju ienesīgums pieauga līdz augstākajam līmeni kopš 2020.gada marta, sasniedzot 0.64%.
    Laiks pirkt Ķīnas akcijas?
    Fondu pārvaldītājs BlackRock ir kļuvis pozitīvāk noskaņots par Ķīnas akciju pievilcīgumu, savukārt ekspozīciju uz Indijas akcijām pārvaldītājs mazina, vēsta Bloomberg.
    Izmaiņas tiek balstītas pievilcīgā Ķīnas akciju valuācijā un gaidās, ka politiku veidojošie šķēršļi mazināsies nākamajā gadā.
    Belinda Boa, Āzijas un Klusā Okeāna reģiona aktīvu ieguldījumu vadītāja uzsver, ka valuācijas šobrīd ir galvenais faktors. “Ņemot vēra salīdzinoši augsto sniegumu Indijā šogad, mēs sākam fiksēt peļņu tur un kļūstam pozitīvāk noskaņoti par Ķīnas akcijām.”
    Lūsija Liu, globālo attīstības tirgu portfeļu pārvaldniece piebilda, ka šobrīd ir īstais laiks pozicionēties Ķīnas tirgū. “Ekonomiskā izaugsme var pārsteigt, uzrādot labākos rezultātus, kā arī ir vērojamas pazīmes, ka tehnoloģiju un nekustamā īpašuma sektori varētu būt sasnieguši zemākos punktus.”
    Indijas NSE Nifty 50 indekss tirgojas ar nākotnes P/E jeb cenas un peļņas attiecību 21, savukārt Ķīnas CSI 300 ar 14.
    Izejvielas
    Sekojot paziņojumam par stratēģisko rezervju izmantošu ar nolūku mazināt naftas cenu kāpumu, naftas cenas vakar atkal pieauga. Brent markas jēlnaftas cena pieauga par 3.26%.
    Dārgmetālu cenas otro dienu pēc kārtas augstāku likmju gaidās turpināja būtiski kristies, zelta cena saruka par 1.25%, savukārt sudraba cena samazinājās par 3.55%
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība