• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 18.11.2021.

    AlibabaFoto: Reuters/Scanpix

    Pateicoties dažu akciju lielam pieaugumam, S&P 500 un NASDAQ Composite indeksi 18.novembri noslēdza plusos.

    Pateicoties NVIDIA akciju pieaugumam par 8.25%, kas nodrošināja 36 bāzes punktus no tehnoloģiju ETF QQQ kāpuma par 1.04%. S&P 500 indeksa vērtība pieauga par 0.34%, savukārt Dow Jones Industrials vērtība nokritās par 0.17%.
    No ASV sektoriem pieauga tikai 3 sektori – patēriņa sektors par 1.13%, tehnoloģiju sektors par 1% un veselības aprūpes sektors tikai par 0.04%. Zemāko ienesīgumu sniedza komunikāciju sektors ar 0.72% kritumu, kam sekoja enerģijas sektors ar 0.59% vērtības zudumu.
    Ja ASV noskaņojums bija miksēts, tad Eiropā izteikti valdīja pesimisms. Mazāko kritumu 0.18% apmērā sasniedza Vācijas DAX indekss, savukārt visstraujāk krita Maskavas MICEX un Spānijas IBEX 35 indeksi, attiecīgi krītot par 1.33% un 1%.
    Pieaug konkurence par Ķīnas patērētāju
    Alibaba akcijas cena vakardienas tirdzniecības sesiju noslēdza ar 11.13% kritumu.
    Financial Times vēsta, ka Alibaba atpalika no peļņas prognozēm, kā iemeslus minot ekonomikas turbulences un intensīvāku konkurenci e-komercijas segmentā.
    Neto peļņas atpalika par 81% no prognozēm un bija vien $833.5 miljoni. Zemāka peļņa tiek pamatota ar augstākā investīcijām un zaudējumiem no ieguldījumu vērtības krituma.
    Apple pašbraucošais auto
    Bloomberg vēsta, ka Apple ir izvēlējies koncentrēt uzmanību uz pašbraucoša auto izveidi. Ja agrāk tika izskatīties 2 opcijas – auto ar limitētu pašbraukšanas funkcionalitāti un auto ar pilnu pašbraukšanas funkcionalitāti.
    Apple plāno realizēt plānus nākamajos 4 gados, kas apsteidz dažu inženieru prognozes par spēju to realižet 5 līdz 7 gadu laikā.
    Ideālajā versijā Apple auto nebūtu stūres un pedāļu un vienā no dizaina versijām pasažieri sēdētu ielokā viens otram blakus.
    Cilvēki, kuri ir pazīstami ar notikumu attīstību, ziņo, ka kompānija ir sasniegusi svarīgus pieturpunktus, izstrādājot pašbraukšanas sistēmu. Apple esot pārliecināts, ka esot paveikts pamata darbs pie sistēmas procesora, ko būtu paredzēts izmantot auto ražošanā.
    Izejvielas
    18.novembrī izejvielu komplekss, ko raksturo CRB indekss, pieauga par 0.1%. Brent markas jēlnaftas cena pieauga par 1.01% un WTI markas jēlnaftas cena pieauga par 0.83%.
    Vakar pieauga arī dārgmetālu cenas, sudraba par 0.27% un zelta par 0.11%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība