• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Domājot par nekustamo īpašumu, šobrīd vērts ieguldīt lauksaimniecības zemē un mazos dzīvokļos

    Neviens nekļūst bagāts, vien iegādājoties nekustamo īpašumu, taču gudra īpašumu iegāde un apsaimniekošana gan var būt gan veids, kā vairot savu bagātību, gan pasargāt naudu no inflācijas ietekmes. Šāda atziņa vakar izskanēja Investoru Kluba vakarā, kas norisinājās restorānā Ezītis miglā, Baznīcas ielā 14, Rīgā.

    Otrajā Investoru Kluba vakarā runājām par ieguldījumiem nekustamajā īpašumā. Spriedām, vai tas pašlaik ir labs ieguldījumu veids, kādi īpašumi ir potenciāli veiksmīgākie ieguldījumu objekti, kādi riska faktori jāņem vērā, kāda ir kopējā tirgus situācija, peļņas iespējas utt.
    AVER dibinātājs un vadītājs Deivids Barons vērsa uzmanību uz to, ka ieguldot nekustamajā īpašumā, svarīgi skatīties arī inflācijas ietekmi, jo gan Latvijā, gan Amerikā inflācija aug straujāk nekā īpašumu cenas.
    Viņš minēja kādu piemēru. Ja 2000. gadā ir nopirkts nekustamais īpašums par 100 tūkst. eiro, bet 2022. gadā tas pārdots par 174 tūkst. eiro, tad sākotnēji šķiet, ka ir izdevies ļoti labi nopelnīt, taču, analizējot šos skaitļus inflācijas ietekmē, ir redzams, ka īpašums vien ir saglabājis naudas vērtību. Nekustamā īpašuma iegāde pēc būtības līdz ar to ir kā uzkrājumu konts, kurā tiek ielikta nauda, lai pēc 20 gadiem tās vērtība būtu augusi atbilstoši tirgus situācijai. Paralēli gan, protams, konkrētā īpašuma izīrēšana ir papildu ienākumu avots.
    Barons atklāja arī savas šābrīža prioritātes, iegādājoties nekustamos īpašumus. Investējot naudu īpašumos līdz 100 tūkst. eiro cenā, viņš priekšroku dod lauksaimniecības zemes iegādei, kas ir aktuāla gan pārtikas ražošanai, gan saules paneļu uzstādīšanai, vasarnīcām, jo Covid-19 ietekmē cilvēkiem pastiprinājās vēlme tās iegādāties, kā arī, ņemot vērā enerģijas cenas palielinājumu, mazos un energoefektīvos dzīvokļos.
    Arī Estateguru Latvija vadītājs Aleksandrs Mežapuķe bija gatavs atklāt savas šābrīža ieguldījumu tendences. Viņš dod priekšroku ātri realizējamiem jaunajiem projektiem, kuri atrodas zināmās vietās, kur iespējams piebraukt un pašam apskatīt. Svarīgi arī, lai konkrētais īpašums atbilst tirgus pieprasījumam un tam ir pieredzējuši aizņēmēji.
    Savukārt pasākuma diskusijas sadaļā kungi atklāja, ka ir svarīgi jebkuru īpašumu pirms iegādes labi izpētīt, kam šobrīd labi noder, piemēram, publiski pieejamā informācija par kadastra datiem. Tāpat tika secināts, ka ir vērts raudzīties arī uz nekustamajiem īpašumiem ārpus Latvijas, jo tā vienlaikus ir iespēja ieguldīt un nodrošināt sev atpūtas iespējas eksotiskās valstīs.
    Jebkurā gadījumā ieguldījumi nekustamajā īpašumā joprojām uzskatāmi par drošiem un stabiliem, salīdzinot, piemēram, ar kriptovalūtu darījumiem.
    Paldies pasākuma runātājiem par vērtīgajām atziņām, paldies apmeklētājiem par ieinteresētību un sarunām! Uz tikšanos mūsu nākamajos pasākumos!
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība