• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    TextMagic IPO pārrakstīšanās sasniedza rekord 19,8 reizes

    Priit Vaikmaa, TextMagic. Tallinn (EST). Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix BalticsFoto: Andras Kralla

    TextMagic piedāvājuma gaitā kopumā uz gandrīz 10 miljoniem akciju parakstījās 15 410 investori par 49,5 miljoniem eiro, un plānotais piedāvājuma apjoms tika pārrakstīts 19,8 reizes.

    Kā norādīja uzņēmuma lielākais īpašnieks un izpilddirektors Prīts Vaikmā, pārrakstīšanās bija tāda, kā bija paredzēts. “Mūsu IPO pārrakstīšanās vairāk nekā 19,8 reizes ir jauns Baltic First North rekords. Prieks redzēt tik lielu investoru aktivitāti. Esam ārkārtīgi pateicīgi par interesi un uzticību un pateicamies visiem investoriem, kuri piedalījās mūsu IPO,” viņš piebilst.
    Piedāvājuma, kas beidzās vakar, rezultātā uzņēmums vēlējās piesaistīt līdz 2,5 miljoniem eiro, emitējot jaunas līdz 500 000 uzņēmumu parastās akcijas. Piedāvājuma gaitā kopumā uz gandrīz 10 miljoniem akciju parakstījās 15 410 investori par kopējo summu gandrīz 50 miljoni eiro.
    Piedāvājuma akcijas tiks sadalītas starp investoriem tā, lai katrs investors, kas piedalās piedāvājumā, saņemtu līdz 35 akcijām, atlikušie 2% akciju tiks sadalīti vienmērīgi proporcionāli investora parakstīto akciju skaitam. Viena investora iesniegtie dažādi parakstīšanās uzdevumi tiks uzskatīti par vienu parakstīšanos, un pret visiem investoriem, kas piedalās piedāvājumā, tiks piemērota vienāda attieksme.
    Paredzams, ka investori akcijas saņems vērtspapīru kontos 2021. gada 14. decembrī. Visas Sabiedrības akcijas plānots tirgot Nasdaq First North tirdzniecības sarakstā 2021. gada 15. decembrī.
    IPO neto ieņēmumi ir aptuveni 2 250 000 eiro. Piedāvājumā iekļautos līdzekļus plānots izlietot jauna produkta Touchpoint izstrādei, jaunu darbinieku piesaistei un arī TextMagic A2P SMS platformas atjaunināšanai.
    «Esam noslēguši opciju līgumus ar visu TextMagic grupas uzņēmumu pilna laika darbiniekiem un pakalpojumu sniedzējiem. Tādā veidā arī visi mūsu darbinieki un pakalpojumu sniedzēji gūs labumu no gaidāmās Sabiedrības izaugsmes,” komentē Vaikmaa.
    Uzņēmums ir TextMagic grupas mātes uzņēmums. TextMagic grupa sniedz SMS saziņas pakalpojumus starptautiskā mērogā, ļaujot klientiem nosūtīt informāciju, izmantojot īsziņu platformu. Lielākā daļa uzņēmuma klientu atrodas ASV, Lielbritānijā, Kanādā un Austrālijā.
    Investoru Kluba piezīme: šis IPO bija pieejams tikai investoriem no Igaunijas
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība