• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    DelfinGroup dzēš 5 miljonu eiro obligācijas

    Foto: DelfinGroup

    Saskaņā ar AS DelfinGroup izplatīto paziņojumu, uzņēmums pirms termiņa dzēš piecu miljonu eiro obligācijas ar kupona likmi 14%.

    Obligācijas tika emitētas 2019. gadā un kupona likme bija 14%. Oktobra beigās AS DelfinGroup jau dzēsa 2016. gadā emitētās piecu miljonu eiro obligācijas, kuru kuponu likme arī bija 14%.
    Agrākajos gados aizņemtā finansējuma dzēšanu AS DelfinGroup apņēmās veikt akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektā, izmantojot IPO laikā piesaistīto finansējumu. 2021. gada 25. decembrī uzņēmums noslēgs iepriekšējos gados piesaistīto 13,5 miljonu eiro atmaksu un pārfinansēšanu.
    AS DelfinGroup finanšu direktors Aldis Umblejs: “Turpinām īstenot uzņēmuma attīstības stratēģiju un izpildām IPO laikā akcionāriem dotos solījumus, tajā skaitā par agrāk piesaistītā finansējuma izmaksu samazināšanu. Iepriekšējos gados piesaistītā finansējuma procentu likmes pārsniedza 10%, bet šobrīd varam piesaistīt jaunu kapitālu jau ar daudz zemākām procentu likmēm.
    Plānots, ka noslēdzoties piesaistītā kapitāla pārfinansēšanas programmai, kopējās finansējuma izmaksas 2022. gadā būtiski samazināsies. Agrāko saistību refinansēšanai AS DelfinGroup izmanto līdzekļus, kas iegūti IPO un jaunajās obligāciju emisijās, kā arī AS Mintos savstarpējo aizdevumu platformā. 2021.gada 27. decembrī tiks dzēstas 3,5 miljonu obligācijas, kuru kuponu likme ir 12%, savukārt tiks saglabātas šogad jūlijā emitētās piecu miljonu obligācijas, kuru kupona likme bija 9,75%. Tāpat jau ir sagatavots prospekts slēgtai 10 miljonu eiro obligāciju emisijai ar kupona likmi 8%. Arī AS Mintos savstarpējo aizdevumu platformā vidējā finansējuma likme šobrīd nepārsniedz 7%, jo AS DelfinGroup ir piešķirts viens no augstākajiem novērtējumiem starp platformas aizdevumu emitentiem.
    Pilno uzņēmuma paziņojumu lasiet šeit
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība