• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    DelfinGroup akcionāriem vēlas samaksāt vairāk

    Latvijas finanšu uzņēmuma DelfinGroup valde ierosinājusi izmaksāt akcionāriem ārkārtas dividendes.Foto: DelfinGroup

    Latvijas finanšu uzņēmums DelfinGroup, kas oktobrī sāka kotēt savas akcijas Rīgas biržā, plāno sasaukt ārkārtas akcionāru pilnsapulci. Tās laikā tiks lemts par ārkārtas dividenžu izmaksu. Proti, šā gada 10. decembrī notiks uzņēmuma akcionāru ārkārtas pilnsapulce, kurā plānots apstiprināt DelfinGroup trešā ceturkšņa rezultātu pārskatu un apstiprināt šādu dividenžu izmaksu.

    Pamatojoties uz DelfinGroup deviņu mēnešu finanšu rezultātiem, uzņēmuma vadība ierosinājusi akcionāriem izmaksāt ārkārtas dividendes 512 111,41 eiro apmērā, kas ir 0,0113 eiro par vienu akciju. Pēdējā diena, kad investori varēs iegūt dividendes, ir 26. decembris. Persona, kura iegādāsies DelfinGroup akcijas 27. decembrī, uz šīm dividendēm pretendēt nevarēs. Ārkārtas dividendes tiks izmaksātas 29. decembrī, liecina pieejamā informācija.
    Papildinājums skāris arī DelfinGroup dividenžu politikas noteikumus. Tajā iekļauts jauns formulējums, ka “aprēķinātās dividendes tiek izteiktas līdz četrām zīmēm aiz komata.”
    DelfinGroup plāno arī emitēt jaunas obligācijas ar dzēšanas termiņu līdz četriem gadiem līdz 10 miljoniem eiro apmērā.
    Uzņēmuma akcijas cena kopš iekļaušanas Rīgas biržā ir noslīdējusi zem IPO cenas. Ja uz uzņēmuma akcijām varēja parakstīties par 1,52 eiro, tad pirmdien DelfinGroup akcijas bija iespējams iegādāties par 1,33 eiro. Šobrīd akcijas cena atkal sākusi kāpt un sasniegusi 1,48 eiro.
    Uz oktobrī biržā nonākušajām DelfinGroup akcijām kopumā parakstījās 5927 investori, no kuriem veseli 4584 bija no Igaunijas. No plānotā IPO apmēra tika piesaistīti 73 procenti jeb 8,09 miljoni eiro. DelfinGroup solījusi saviem akcionāriem izmaksāt ceturkšņa dividendes.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība