• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    “Kļūsti ātri bagāts” ar Indijas akcijām

    Indijas biržas dati liecina, ka tādu individuālo šīs valsts investoru skaits, kuri katru mēnesi tirgojas ar akcijām biržā, no 2020. gada trīs miljoniem līdz 2023. gada septembrim bija katapultējies līdz 11 miljoniem. Attēlā: aina no svētkiem Mumbajas birža 2023. gada novembrī. Foto: FRANCIS MASCARENHAS, Scanpix

    Ārpus ASV iespaidīgs izaugsmes stāsts ir bijis Indijas akcijām. Šajā zemē tiek saskatītas tālākas iespējas, lai gan arī riski var būt visai lieli.

    Mūsdienās ieguldīšanai var būt ļoti globāls raksturs, ko var izmantot arī vietējie mūsu valsts investori. Ar laiku ērtāk un bieži arī lētāk, ja vērtē komisijas, kļuvis mīt pasaules lielo publiski kotēto uzņēmumu akcijas, kur turklāt sasniedzamāki ir arī šādi vērtspapīri dažādos eksotiskākos tirgos. Arvien biežāk investori var piedalīties šādu akciju vērtību izmaiņu stāstā, piemēram, ar biržā tirgoto fondu starpniecību, kas seko jau teju neskaitāmiem indeksiem.
    Jau gadiem Rietumvalstu investorus ir vilinājis, piemēram, attīstības valstu vērtspapīru stāts. Šajā ziņā pamata pamatojums šādai ieguldīšanai paliek tas, ka daudziem šiem tirgiem joprojām tiek zīmēts labs ilgtermiņa izaugsmes potenciāls. To var noteikt tas, ka vairākās šajās valstīs ir pozitīvas demogrāfiskās tendences. Tāpat tiek cerēts uz to, ka šajos reģionos augs labklājības līmenis, kas šos tirgus padarīs uzņēmējiem pat vēl interesantākus. Proti, augs gan sabiedrības vidusšķira, gan tādu uzņēmumu skaits, kas šajās valstīs apkalpo lielās patērētāju masas apetīti. Tas savukārt var radīt peļņas iespējas investoriem.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība