• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Igaunijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums Iute Credit uzsāk obligāciju piedāvājumu 50 miljonu apmērā

    Igaunijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums Iute Credit uzsāk obligāciju emisiju, kurā Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Vācijas investoriem tiek piedāvātas obligācija ar 11% gada procentu likmi. Obligāciju nominālvērtība ir 100 eiro, un obligāciju gala cena tiks noteikta parakstīšanās perioda beigās, robežās no 96.5% līdz 97.5% no nominālvērtības. Emisijas maksimālais apjoms ir 50 milj. eiro.

    Iute Credit darbojas Balkānu valstīs, piedāvājot banku un maksājumu pakalpojumus, kā arī kreditēšanas un apdrošināšanas produktus.
    Kā norāda Tarmo Sild, Iute Credit vadītājs, Iute obligācijas sniedz investoriem iespēju saņemt prognozējamu un fiksētu ienākumu, ieguldot augoša uzņēmuma obligācijās. "Pagājušais gads bija labākais gads uzņēmuma vēsturē gan bilances, gan klientu skaita, ieņēmumu un tīrās peļņas pieauguma ziņā - tīrā peļņa trīskāršojās. Mūsu mērķis ir trīs gadu laikā sasniegt vienu miljonu aktīvu klientu un līdz 2026. gada beigām sasniegt bilanci 1 miljarda eiro apmērā," par uzņēmuma izaugsmes plāniem stāsta Sild.
    Kā norāda Sild, ieguldījumi obligācijās nodrošina investoram paredzamu naudas plūsmu. "Iute veic obligāciju procentu maksājumus divas reizes gadā. Obligācijas - salīdzinājumā ar akcijām - ir paredzamāks veids, kā palielināt savus ietaupījumus. Ieguldītājs zina, ka noteiktos datumos notiks kupona – obligāciju procentu – izmaksa."
    Iute publiski piedāvā nodrošinātās obligācijas ar nominālvērtību 100 eiro kopsummā līdz 50 milj. eiro apmērā, kuru dzēšanas termiņš ir 2026. gada 6. oktobris ar fiksētu procentu likmi 11% gadā. Procentu izmaksa ir reizi sešos mēnešos. Obligāciju piedāvājuma augstākā cena ir 97.50 eiro (97.50% no nominālvērtības), bet galīgā cena tiks noteikta tikai izsoles beigās un būs robežās no 96.5% līdz 97.5%. Nedrošinātās obligācijas ir reģistrētas Clearstream Banking Luksemburgā ar ISIN kodu XS2378483494.
    Obligāciju parakstīšanās periods jau ir sācies un beigsies 2023. gada 31. martā plkst. 14.00. Piedāvājums ir paredzēts gan profesionāliem investoriem, gan privātajiem investoriem Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Vācijā.
    Norēķini par obligācijām notiks 2023. gada 6. aprīlī. Vienlaikus emitents iesniegs pieteikumu jauno obligāciju kotēšanai un tirdzniecībai Nasdaq Tallinas Fondu biržas Baltijas obligāciju sarakstā un Frankfurtes Fondu biržas Vispārējā standarta sarakstā. Paredzamais kotēšanas un tirdzniecības datums ir 2023. gada 6. aprīlis.
    IuteCredit dibināts 2008. gadā, ir Igaunijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums, kas apkalpo klientus Moldovā, Albānijā, Ziemeļmaķedonijā, Bulgārijā un Bosnijā un Hercegovinā. Iute piedāvā pirkumus uz nomaksu, maksājumu pakalpojumus, aizdevumus, kā arī banku un apdrošināšanas produktus. Iute finansē savu darbību no pašu kapitāla, caur noguldījumiem un nodrošinātām obligācijām, kas kotētas gan Frankfurtes Fondu biržā, gan vietējā Nasdaq Baltic.
    Vairāk uzzini ŠEIT.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība