• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Eiro kurss pret dolāru nokrities gandrīz līdz paritātei

    Foto: Nils Thies

    Eiro kurss attiecībā pret dolāru ir tuvākajā punktā pēdējo 19.5 gadu laikā, un, pēc ekspertu domām, tas drīzumā var vēl vairāk kristies.

    Šodien oficiālais Eiropas Centrālās bankas (ECB) tūlītējais kurss ir 1 eiro = 1.0177 dolāri. Šonakt valūtas maiņas kurss brīžiem bija pat zemāks.
    Dolāra kurss nokritās zem eiro 2002. gada decembrī un kopš 2003. gada ir saglabājies 1:1 paritātē. Labākais eiro kurss bija 2008. gada finanšu krīzes laikā, kad viens eiro pēc ECB kursa bija gandrīz 1.6 dolārus vērts. Taču kopš pagājušā gada pavasara attiecības - 1:1.22 - eiro kurss ir krities visa gada garumā un tagad ir praktiski atgriezies paritātē.
    Bloomberg norāda, ka vairāku komercbanku analītiķi pašlaik uzskata, ka eiro kurss nokritīsies zem paritātes.
    Eiropas Savienības (ES) vienotās valūtas kritums pret Amerikas Savienoto Valstu (ASV) valūtu ir saistīts ar investoru bažām, ka Eiropu recesija skars biežāk nekā ASV un ECB pēc tam cīnīsies ar procentu likmju paaugstināšanu.
    "Tas ir Krievijas dēļ," aģentūrai Bloomberg sacīja BlueBay Asset Management vecākais portfeļa menedžeris Kaspars Hense (Kaspar Hense). "Ja naftas izmantošanu Eiropā sāks ierobežot Krievijas piegāžu problēmu dēļ, Eiropā būs ievērojama ekonomiskā recesija. Tā varētu būt ļoti gara ziema." Saskaņā ar Hense teikto, BlueBay Asset Management kopš pagājušā mēneša ir "saīsinājis" eiro kursu pret dolāru un prognozē, ka attiecība varētu nokrist līdz pat 1 eiro = 0.9 dolāri.
    Saskaņā ar Société Générale valūtas stratēģa Kīta Džūka (Kit Juckes) teikto, eiro šovasar nav pērkams, viņš prognozē, ka Krievijas naftas pieejas slēgšanas dēļ eiro kurss attiecībā pret dolāru zaudēs vēl 10%.
    Tims Brūkss (Tim Brooks), Optiver valūtas opciju tirdzniecības vadītājs, sacījis, ka, sasniedzot paritāti, varētu prognozēt lielāku nepastāvību.
    Russell Investments valūtu stratēģis Van Lū (Van Loo) teicis: "Es neizslēgtu paritāti, ņemot vērā dažādu faktoru kokteili, taču es pats nepaļautos uz šo kustību. Īsās pozīcijas šobrīd nepievienotu."
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība