• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Tirgi sakustējās uz sāniem, dolārs pieauga, naftas cena atkāpās

    Foto: Reuters/Scanpix

    ASV dolāra kurss attiecībā pret eiro sasniedza pēdējo divu desmitgažu augstāko līmeni, Brent jēlnaftas cena kritās par 9.5%, un paredzams, ka piektdienas Amerikas Saviento Valstu (ASV) algu saraksta dati noteiks Federālās rezervju sistēmas nākamos lēmumus.

    S&P 500 otrdien pieauga par 0.2%, tirdzniecības nedēļu sākot ar nelielu pieaugumu pēc tam, kad ASV akciju un obligāciju tirgi tika slēgti Neatkarības dienas brīvdienu dēļ. Dow Jones Industrial Average kritās par 0.4%, uz tehnoloģijām orientētais Nasdaq Composite pieauga par 1.7%.
    Brent jēlnaftas cena samazinājās par 9.5% jeb 10.73 dolāriem līdz 102.77 dolāriem par barelu. Pirms mēneša cena bija vairāk nekā 120 dolāri par barelu.
    "Naftas cena sāk atspoguļot daudz lielāku recesijas risku," sacīja Mets Miskins (Matt Miskin), John Hancock Investment Management asociētais finanšu stratēģis. Pieprasījums pēc degvielas parasti samazinās līdz ar ekonomikas izaugsmi, jo patērētāji ceļo un iepērkas mazāk, ziņo WSJ.
    600 Eiropas uzņēmumu indekss STOXX Europe 600 nokritās par 2%.
    Āzijas biržas nedaudz kritās. Eiro kurss pret dolāru piedzīvoja pamatīgu kritumu, galvenokārt tāpēc, ka investori baidījās, ka Eiropas Centrālās bankas rīcība novedīs pie globālas recesijas. ASV dolāra indekss otrdien sasniedza pēdējo 20 gadu augstāko līmeni - 106.79, ko atbalstīja eiro kritums.
    MSCI Āzijas un Klusā okeāna valstu akciju indekss ārpus Japānas samazinājās par 0.6%. Japānas Nikkei indekss kritās par 0.88%. S&P 500 fjūčeri kritās par 0.2%, lai gan Euro STOXX 50 fjūčeri pieauga par 1.8%.
    FTSE 100 fjūčeri, kas seko 100 lielāko kompāniju cenām pēc tirgus vērtības Londonas biržā, liecināja, ka tirgus atvēršanas brīdī varētu pieaugt vairāk nekā par 1%, atgūstoties no otrdienas krituma par gandrīz 3%.
    Zelts stabili turējās pie 1771 dolāriem par unci. Zelts, ko izmanto drošības un diversifikācijas nolūkos, šogad ir samazinājies par aptuveni 3%, kas ir daudz mazāks kritums salīdzinājumā ar akcijām un obligācijām.
    Šo piektdien gaidāmi ASV algu saraksta dati, kas lielā mērā noteiks Federālās rezervju sistēmas nākamos lēmumus, ziņo Bloomberg.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība