• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Kriptovalūtu tirgū izpārdošana, Bitcoin nokrīt zem 27 000 dolāriem

    Foto: Vladimirs Ivanov

    Ceturtdien kriptovalūtu tirgū notiek liela mēroga izpārdošana, Bitcoin nokrītot līdz zemākajam līmenim kopš 2020. gada pēdējām dienām un visam kriptovalūtu tirgum zaudējot gandrīz piekto daļu savas kapitalizācijas.

    Lielākās kriptovalūtas Bitcoin cena noslīdēja par 12.69% - līdz 26 763.99 ASV dolāriem līdz plkst. 10.00. Ethereum nokritās par 20.89% - līdz 1821.82 ASV dolāriem. Šāda cena nav bijusi kopš 2021. gada jūlija.
    Ļoti spekulatīvās kriptovalūtas kritās vēl vairāk – Dogecoin vērtība samazinājās par 28.67% - līdz 0.07472 ASV dolāriem, bet Shiba Inu – par 34.29% - līdz 0.00000998 ASV dolāriem.
    Kopumā kriptovalūtu tirgus kapitalizācija, saskaņā ar CoinMarketCap datiem, 24 stundu laikā samazinājās par 17.21% - līdz 1.16 trilj. dolāru.
    Stablecoin, kas parasti saglabā paritāti ar ASV dolāru, arī ir cietusi neveiksmi. Tether noslīdēja līdz 0.9625 ASV dolāriem, Binance pieauga līdz 1.02 dolāriem.
    Satricinājumi tirgū ir saistīti ar algoritmiskā Stablecoin nepatikšanām, kas šonedēļ krasi atpalika pret ASV dolāru un ceturtdien tirgojās pie 0.575 ASV dolāriem. Terra, nestabila kriptovalūta, kas darbojas tajā pašā sistēmā, praktiski zaudēja pilnu vērtību, nokrītot par 96.3% - līdz 0.2087 dolāriem.
    Uzņēmums Luna Foundation Guard, kam pieder šīs kriptovalūtas, meklē veidus, kā piesaistīt 1.5 miljrd. dolāru, kas nepieciešami kriptovalūtu stabilizēšanai.
    "Stablecoin kritumam ir bijusi plaša ietekme uz kriptovalūtu tirgu," sacīja Eduls Patels (Edul Patel), algoritmisko kriptovalūtu investīciju platformas Mudrex vadītājs, piebilstot, ka šoreiz Bitcoin, kas parasti viegli atgūstas no grūtībām, varētu nokrist zemāk.
    Stablecoin veic svarīgas sistēmiskas funkcijas kriptovalūtu tirgū, piemēram, tiek izmantota kā starpnieks, mainot vienu kriptovalūtu pret citu.
    "Vai tirgus ir nobijies no tā, kas notika ar Terra? Atbilde ir jā," sacīja Kreigs V. Džonsons (Craig W. Johnson), Piper Sandler analītiķis. "Naudas tirgus fondi ir svarīgi investoriem, un mēs šobrīd apšaubām trešo lielāko naudas tirgus fondu kriptovalūtu pasaulē."
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība