• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Coinbase akcija turpina kristies

    Braiens Ārmstrongs (Brian Armstrong), Coinbase Global līdzdibinātājs un izpilddirektorsFoto: PATRICK T. FALLON/AGENCE FRANCE-PRESSE/GETTY IMAGES

    Lielākā kriptovalūtu birža Amerikas Savienotajās Valstīs paziņoja, ka kriptovalūtu tirgū vērojama pamatīga lejupslīde, investoros jūtams satraukums par riskantiem aktīviem.

    Coinbase otrdien paziņoja, ka pirmajā ceturksnī tā zaudēja simtiem miljonu dolāru, kā rezultātā akcijas slēgšanas cena vakar nokritās līdz 72.99 dolāriem. Šī cena ir ļoti tālu no 381 dolāra, kas bija bija tirdniedzības sākumā nedaudz vairāk kā pirms gada.
    "Nasdaq ir samazinājies, Bitcoin ir samazinājies. Un tas ir novedis pie tā, ka kriptovalūtās tiek ieguldīts arvien mazāk,” sacīja Alesia Hāsa (Alesia Haas), Coinbase galvenā finanšu direktore. Hāsa piebilda, ka, lai gan tirdzniecības apjomi bija mazāki nekā gaidīts, viņa uzskata, ka Coinbase ir spēcīgā pozīcijā, jo iegulda savā nākotnē, tostarp diversifikācijā citos produktos, piemēram, NFT.
    Kriptovalūtas kā augsta riska aktīvi ir dramatiski samazinājušās. Bitcoin, kas otrdien kritās sesto dienu pēc kārtas, tagad ir samazinājies par 54% no novembra augstākā līmeņa. Šogad tas ir zaudējis vienu trešdaļu savas vērtības, savukārt Ethereum 2022. gadā ir samazinājies par 37%.
    Coinbase ziņoja par pirmā ceturkšņa zaudējumiem 429.7 milj. dolāru apmērā jeb 1.98 dolāri uz vienu akciju, apgrozījums pirmajā ceturksnī bija 1.2 mljrd. dolāru. Gadu iepriekš uzņēmums strādāja ar 387 milj. dolāru peļņu jeb 3.05 dolāriem uz vienu akciju, savukārt apgrozījums bija 1.8 mljrd. dolāru.
    Saskaņā ar FactSet datiem analītiķi bija prognozējuši 1 centa zaudējumus uz vienu akciju pie apgrozījuma 1.5 mljrd. dolāru.
    Lielāko daļu biržas ieņēmumu veido darījumu maksas, kas gada pirmajos trīs mēnešos būtiski samazinājās. Samazinājās arī ikmēneša darījumu lietotāju skaits, un Coinbase savā akcionāra vēstulē norādīja, ka sagaida, ka otrajā ceturksnī atkal samazināsies gan lietotāju skaits, gan tirdzniecības apjomi. Mazumtirdzniecības vai individuālo investoru tirdzniecības apjomi salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni samazinājās par vairāk nekā pusi.
    Coinbase atzina, ka prognozes 2022. gadam lielākoties paliek nemainīgas, neskatoties uz pirmā ceturkšņa rezultātiem. Akcijas, kas šogad ir samazinājušās par 71%, otrdien nokritās par 13%, pirms tika publicēti uzņēmuma ceturkšņa rezultāti.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība