• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 19.04.2022. – akcijām patīk augstākas likmes

    ASV Federālo Rezervju Sistēmas Čikāgas daļas prezidents Čārlzs Evans.Foto: Reuters/Scanpix

    To, ka akcijām patīk augstākas likmes, varētu secināt pēc vakardienas tirgus reakcijas uz augstāku likmju potenciālu. Tomēr tā droši vien ir īsāka termiņa reakcija.

    Ja skatāmies uz vēsturiskajiem datiem, tad augstas inflācijas laikā jeb laikā, kad tiek celtas procentu likmes, arī akciju ienesīgums nav pārāk spīdošs. Plašāk uz šo norādīja Swedbank eksperts (rakstu meklē zemāk pie saistītajiem rakstiem). Tāpat arī pirms laika rakstīju par to, kāpēc krīt izaugsmes akcijas pieaugošu likmju laikā.
    Vai vakardienas akciju tirgu reakcija būs ilgāka tendence vai tikai īstermiņa reakcija, to, protams, varēsim konstatēt tikai atpakaļskata spogulī nākotnē.
    Kāpumu akciju tirgos izraisīja ASV Federālo Rezervju Sistēmas Čikāgas daļas prezidenta Čārzla Evansa izteikumi, ka centrālā banka cels likmes līdz 2.25% un 2.5% līmeņiem līdz gada beigām. Un potenciāli var būt spiest turpināt celt, ja inflācijas pieauguma temps saglabāsies, raksta Financial Times.
    Uz tehnoloģijām orientētais NASDAQ Composite vakar pieauga par 2.15%, tam sekoja S&P 500 ar 1.61% kāpumu un Dow Jones Industrials pakāpās par 1.45%.
    Starp ASV sektoriem vienīgais ar kritumu bija enerģijas sektors, kurš vakar zaudēja 0.81%. Tikmēr straujākie pieaugumi bija plaša patēriņa un nekustamā īpašuma sektoriem, kuri pieauga attiecīgi par 2.90% un 2.10%.
    Tikmēr Eiropā vakar akciju indeksi krita. Šveices SMI indekss nokritās pat par 1.55%, Itālijas FTSE MIB par 0.96% un Francijas CAC 40 par 0.83%.
    ASV 10 gadīgo valsts parādzīmju ienesīgums vakar pieauga līdz 2.911%, kas ir augstākais līmenis kopš 2018.gada decembra.
    Brent markas jēlnaftas cena vakar nokritās par 5.2% un zelta cena samazinājās par 1.4%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība