• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    04.06.2024. Akciju censoņi atvelk elpu; spēji lētāka kļūst nafta

    Otrdiena lielākajos pasaules akciju tirgos neizvērtās diez ko pārliecinoša. ASV akcijas dienu sāka ar kritumu par 0.25%. Eiropas akcijas savukārt bija kļuvušas par 0.3% lētākas.

    Tirgus šķietami ievelk elpu pirms vairāku svarīgu ekonomikas datu publikācijām. Tāpat jau tagad uzmanības centrā atrodas vien gaidāmās centrālo banku sanāksmes – šonedēļ paredzēts Eiropas Centrālās bankas politikas noteicēju mītiņš, kur nākamnedēļ sapucēsies ASV monetārās politikas veidotāji.
    Visai spēji lētāka kļuvusi nafta. Proti, šī tirgus etalona - Brent jēlnaftas - cena nolidojusi līdz 77 ASV dolāru par barelu atzīmei. Tādējādi naftas cīkstēšanās (pēc OPEC+ sanāksmes rezultāta) par palikšanu virs apaļajiem 80 ASV dolāriem nav bijusi diez ko ilgstoša.
    Baltijas akciju vērtība šodien nedaudz saruka – par 0.16%. Tirdzniecības apmēri nebija tie paši lielākie. Visvairāk – 165.5 tūkst. eiro apmērā - tika mītas Tallink Grupp akcijas, kuru vērtība saplaka par 0.27%. No rīta jau tika pieminēts, ka maijā nedaudz – par 2.7% līdz 482.46 tūkstošiem - gada skatījumā audzis Tallink pārvadāto pasažieru apmērs. Pārvadāto kravu apmērs gan šajā pašā periodā rucis par 5%. Par gandrīz 6% saplacis arī transportēto pasažieru auto skaits.
    Tallink pēdējā laikā nebūt nav bijusi tā pati sliktākā akcija. Mēneša laikā tas cena pieaugusi par 3.3% un gada laikā – par 31.5%. Tā gan rāpjas ārā no visai dziļas bedres. Piecu gadu skatījumā Tallink akcijas cena joprojām ir samazinājusies par 27.2%.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība