• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    25.03.2024. Nākas atdot daļu guvumus

    ASV akcijas šodien turpināja atdot daļu no saviem pagājušās nedēļas vidus dāsnajiem guvumiem. Standard & Poor’s 500 indekss dienu uzsāka nelielos mīnusos. Kaut kur ap nulli balansēja arī lielo Eiropas uzņēmumu akciju cenu izmaiņa (dienas beigās vecā kontinenta Stoxx 600 indekss gan atradās seklā zaļā teritorijā).

    Līdzi kā iepriekš – investori atkal sevišķi gaida jebkādus datus par ASV inflāciju. Tie tad vai nu noliegs, vai apstiprinās pieņēmumus par ASV Federālo rezervju sistēmas kursu (tas šogad paredz trīs ASV dolāru likmju cirpienus).
    Nevar izslēgt arī to, ka daļa investori nolemj dažus čipus no savu likmju galda noņemt pirms Lieldienu brīvdienām.
    Liela apņēmība staro no Eiropas regulatoru puses, kas sit pa ceļiem dažu investoru vidū pašu populārāko akciju vērtībai. Proti, Eiropas Komisija paziņoja, ka Apple un Google lietotņu veikala noteikumus skars izmeklēšanas saistībā ar reģiona Digitālo tirgu likumu. Attiecīgi aizdomas ir, ka, piemēram, Google meklēšanas rezultāti negodīgi dod priekšroku saviem pakalpojumiem. Līdzīgas aizdomas arī ir, ka Apple apgrūtina lietotājiem izvēlēties alternatīvas saviem pakalpojumiem. Rezultātā tirgus dalībnieki jau apcer milzīgos sodus, kādi būs jāmaksā šiem tehnoloģiju gigantiem.
    Lai nu kā - savām beigām spēji tuvojās viss marta mēnesis. Ja nekas būtiski nemainās, tad tas būs jau piektais mēnesis pēc kārtas, kura skatījumā ASV akciju cena pieaug.
    Šodien Baltijas akciju cena nedaudz samazinājās. Visaktīvāk tika mītas LHV Group un Enefit Green akcijas. Enefit Green akcijas vērtība noplanēja par 1.74% zemāk
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība