• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Tallinna Vesi peļņa strauji saruka

    Foto: Liis Treimann

    Tallinna Vesi apgrozījums 2. ceturksnī bija nedaudz lielāks nekā pērn, bet peļņa saruka par divām trešdaļām.

    Tallinna Vesi bruto peļņa 2022. gada 2. ceturksnī bija 4.42 milj. eiro. Uzņēmuma 6 mēnešu bruto peļņa ražošanas izmaksu pieauguma dēļ samazinājās par 15%. Vislielākā ietekme uz izmaksu pieaugumu bija ķīmisko vielu, elektroenerģijas un gāzes izmaksu pieaugumam.
    Uzņēmuma peļņa no pamatdarbības 2. ceturksnī bija 3.1 milj. eiro. Salīdzinot ar pērnā gada 2. ceturksni, peļņa no pamatdarbības samazinājās par 2.12 milj. eiro. Pamatdarbības peļņa 2022. gada 6 mēnešos bija 6.1 milj. eiro, kas ir par 3.77 milj. eiro mazāk nekā pērn.
    Ja no pamatdarbības peļņas tiek izslēgta iespējamo trešo personu zaudējumu atlīdzības prasību piešķiršanas rezultātā radušos izmaiņu ietekme, uzņēmuma peļņa no pamatdarbības 2021. gada 2. ceturksnī būtu bijusi 4 milj. eiro. Pamatdarbības peļņa 2022. gada 2. ceturksnī būtu par 22.9% jeb 0.91 milj. eiro mazāka, salīdzinot ar to pašu periodu pērn.
    Uzņēmuma tīrā peļņa 2022. gada 2. ceturksnī bija 0.96 milj. eiro, kas ir par 2.12 milj. mazāk nekā šajā periodā pērn.
    Apgrozījums pieauga, pateicoties biznesa klientu segmenta izaugsmei
    2022. gada 2. ceturksnī Tallinna Vesi pārdošanas ieņēmumi pieauga līdz 13 milj. eiro jeb par 0.3%. Pārdošanas ieņēmumu pieauguma iemesls galvenokārt bija ūdens pakalpojumu patēriņa pieaugums biznesa klientu vidū.
    Tallinna Vesi pārdošanas ieņēmumi no biznesa klientiem sniegtajiem ūdens pakalpojumiem šā gada 2. ceturksnī bija 4.24 milj. eiro, kas ir par aptuveni 23% vairāk nekā pērn. Biznesa klientu ūdens pakalpojumu patēriņš pieauga galvenokārt atpūtas sektorā - naktsmītnēs un kūrortos, restorānos, kultūras iestādēs un transporta sektorā.
    Kā pastāstīja Tallinna Vesi valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Timofejevs (Aleksandr Timofejev), viesnīcas un spa šā gada 2. ceturksnī klientiem varēja piedāvāt savus pakalpojumus apjomā, kas ir salīdzināms ar laiku pirms Covid-19. "Vīrusa ierobežojumu pārtraukšana 1. ceturkšņa beigās pozitīvi ietekmēja biznesa klientu patēriņu – ūdens patēriņš viesnīcās un spa 2. ceturksnī palielinājās par vairāk nekā 140%, salīdzinot ar gadu iepriekš," skaidroja Timofejevs.
    Pārdošanas ieņēmumi no privātajiem klientiem sniegtajiem ūdens pakalpojumiem 2. ceturksnī samazinājās par 1.2% līdz 4.99 milj. eiro.
    Kopš gada sākuma Tallinna Vesi akcija ir kritusies par 10.28% un šodien maksā 12.92 eiro.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība