• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Baltijas akcijas pieauga, ASV tirgus turpina kāpumu

    Foto: LIIS TREIMANN

    Baltijā akciju cenas otrdien nedaudz pieauga. Un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) akciju tirgos turpinās spēcīgs lāču tirgus rallijs.

    Baltijas fondu indekss otrdien pieauga par 0.32%, Tallinas biržas indeksam pieaugot par 0.35%, bet Viļņas indeksam samazinoties par 0.04%. Rīgas Fondu biržas indekss dienu noslēdza ar 1.59% pieaugumu.
    Lielākais pieaugums bija Šiaulių bankas, kuras akcija pakāpās par 1.1% līdz 0.555 eiro. Enefit Green akcija pieauga par 0.9% līdz 3.926 eiro un LHV akcija palielinājās par 0.6% līdz 34.2 eiro.
    Ievērojama bija jauna uzņēmuma pievienošanās biržai, proti, Tallinas birža sāka tirdzniecību ar First North sarakstā iekļautajām Cleveron Mobility akcijām, ar kurām pirmajā tirdzniecības dienā tika veikti darījumi par 117 tūkst. eiro. Cleveron Mobility akcija dienu noslēdza pie 1.79 eiro, kas ir par 4.3% mazāk nekā IPO.
    ASV fondu tirgus otrdien sāka spēcīgu kāpumu, tāpēc S&P 500 indekss pēc tirgus atvēršanas pieauga par 1.1%, bet Nasdaq indekss - par 0.9%. Tajā pašā laikā Nasdaq pēdējo septiņu dienu laikā ir atlēcis par 8% no zemākā līmeņa. Akciju tirgus aug, jo daži investori domā, ka inflācijas maksimums jau ir sasniegts, tāpēc investori tagad uzdrošinās likt likmes uz lāču tirgus ralliju.
    Naftas cena atkal pieaug - Brent jēlnaftas cena vakar palielinājās par 1.2%, līdz 116.4 dolāriem par barelu, bet amerikāņu WTI naftas cena sasniedza 110.8 dolārus par barelu, pieaugot par 1.1%.
    Ziņas no ASV fondu tirgus, ka Berkshire Hathaway atkal iegādājies naftas kompānijas Occidental Petroleum akcijas, lika Occidental Petrouleum akciju cenai pieaugt par 3.4%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība