• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Drīzumā notiks otrs lielākais darījums šogad pasaulē

    Foto: Reuters/Scanpix

    Amerikas Savienoto Valstu (ASV) mikroshēmu ražotājs Broadcom ceturtdien paziņoja, ka plāno par 61 mljrd. dolāru iegādāties mākoņpakalpojumu uzņēmumu VMWare. Šis ir otrs lielākais darījums, par kuru šogad tika paziņots pasaulē.

    Saskaņā ar līgumu VMware akcionāriem par vienu viņiem piederošo akciju maksās 142.5 dolārus, kas ir par 49% vairāk nekā slēgšanas cena 22. maijā, kad pirmo reizi tika paziņots par sarunām starp Broadcom un Qualcomm, ziņo Reuters.
    Broadcom pārņems arī 8 mljrd. dolāru neto parādsaistības.
    Saskaņā ar CNBC teikto, Broadcom iegāde palīdzēs dažādot biznesa programmatūras segmentu un samazināt atkarību no mikroshēmu izstrādes pamatdarbības.
    Broadcom tradicionāli ir bijis viens no aktīvākajiem uzņēmumiem pusvadītāju sektorā. 2018. gadā tas par 18.9 mlrd. dolāru iegādājās CA Technologies, un 2019. gadā par 10.7 mljrd. dolāru nopirka Symantec.
    Visus šos darījumus sagrāva Qualcomm iegāde par 117 mljrd. dolāru, bet nacionālās drošības apsvērumu dēļ darījumu bloķēja toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps (Donald Trump).
    Broadcom kopš 2019. gada nav veicis nekādus nozīmīgus pirkumus, taču uzņēmuma izpilddirektors Hoks Tans (Hock Tan) martā deva mājienu, ka viņam ir resursi liela pirkuma veikšanai.
    Šis pagaidām ir otrais lielākais darījums 2022. gadā. To apsteidz tikai Microsoft ar spēļu izstrādātāja Activision Blizzard iegādi par 69 mljrd. dolāru. Turklāt tas būtu viens no visu laiku lielākajiem darījumiem tehnoloģiju nozarē.
    Interesanti, ka VMware pagājušā gada beigās tika atdalīts no Dell, un Maikls Dells (Michael Dell,), Dell dibinātājam un izpilddirektoram, piederēja aptuveni 40% VMware.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība