• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Baltic Horizon Fund palielinājis īres ienākumus

    No labās - Tarmo Karotam, Baltic Horizon Fund fonda pārvaldnieksFoto: Andras Kralla

    Tallinas fondu biržā kotētais nekustamo īpašumu fonds Baltic Horizon Fund paziņojis par ikgadējo daļu turētāju pilnsapulci un jaunāko fonda daļas neto aktīvu vērtību.

    Baltic Horizon Fund pārstāvji biržas paziņojumā informēja, ka šī gada aprīlī uzņēmums guvis konsolidēto tīro peļņu 0.9 milj. eiro apmērā. Baltic Horizon Fund neto aktīvu vērtība 2022. gada aprīļa beigās bija 1.1086 eiro par ieguldījumu apliecību. Fonda tirgus vērtība pēc slēgšanas cenas 16. maijā bija 0.9 eiro par apliecību.
    Fonda daļas neto aktīvu vērtība salīdzinājumā ar iepriekšējā mēneša beigām samazinājās par 0.25%. Samazinājumu galvenokārt ietekmēja daļu turētājiem deklarētā sadale 1.6 milj. eiro apmērā.
    Fonda kopējie konsolidētie aktīvi uz aprīli bija 346.8 milj. eiro. Fonda kopējā neto aktīvu vērtība aprīļa beigās – 132.6 milj. eiro. No tiem 11 milj. eiro bija nauda un tās ekvivalenti, no kuriem daļu plānots turpināt ieguldīt fonda attīstības projektos arī nākamā gadā.
    Aprīlī fonda nomas ienākumi, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, pieauga par 100 tūkst. eiro jeb sasniedza 1.5 milj. eiro. Fonds norāda, ka viņu portfeļa atdeves rādītājs turpina uzlaboties, pateicoties neto nomas ienākumu atgūšanai tirdzniecības centru segmentā. Aprīlī tika saņemta arī Latvijas valsts dotācija 0.3 milj. eiro apmērā, lai daļēji kompensētu Covid-19 pandēmijas radītos zaudējumus tirdzniecības centrā Galerija Centrs.
    Turklāt Baltic Horizon fund ir izsludinājis daļu turētāju pilnsapulci, kas notiks 7. jūnijā plkst.14.00 Northern Horizon Capital birojā Tallinā.
    Sēdē tiks apstiprināts fonda auditētais 2021. gada saimnieciskais pārskats un sniegts pārskats par 2022. gada pirmo ceturksni. Tāpat tiks pārrunāts Nasdaq Stokholmas tirgū tirgoto fondu daļu statuss saistībā ar Euroclear Sweden līguma termiņa beigām 30. septembrī un lemts par Baltic Horizon Fund daļu atpirkšanas programmas izveidi.
    Lai piedalītos pilnsapulcē, daļu īpašumtiesībām jābūt reģistrētām Nasdaq CSD sistēmā uz 27. maija darba dienas beigām.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība