• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Tesla akcija strauji pieaug

    Tesla tirgus vērtība pieaugusi virs triljona ASV dolāriem.Foto: Reuters/Scanpix

    Tesla akcija šo gadu sākusi ar strauju cenas izaugsmi, jo elektrisko automašīnu ražotājs paziņoja, ka ceturtajā ceturksnī ir piegādājis rekordlielu skaitu spēkratus. Tas mazina bažas par piegāžu ķēžu traucējumu negatīvo ietekmi uz uzņēmumu, ziņo Reuters.

    Pasaulē vērtīgākā autoražotāja akcijas cena vakar pieauga par 13,5% līdz 1199,8 USD. Tas ir straujākais šīs akcijas pieaugums iepriekšējo 10 mēnešu laikā. Uzņēmuma tirgus kapitalizācija tagad ir sasniegusi 1,2 triljonu USD atzīmi. Toyota, pasaulē otrs lielākais autoražotājs, tirgus kapitalizācija ir 258 miljardi USD.
    Daudzi nu sagaida, ka šādi spēcīgi izaugsmes rādītāji palīdzēs uzņēmumam sasniegt arī tā 2022. gada mērķus. Svarīga būs arī Tesla jauno rūpnīcu paplašināšana Berlīnē un Teksasā.
    “Mēs uzskatām, ka Berlīnes un Ostinas rūpnīcu ražošana tiks pakāpeniski palielināta. Tas nozīmē, ka Šanhajas eksports vairs nepieaugs tik strauji. Lielākā daļa šo automašīnu sasniedza tieši Eiropu,” teicis Cowen analītiķis Džefrijs Osborns.
    Detaļu un mikroshēmu trūkums sagādā galvassāpes arī Tesla. Globālo piegāžu ķēžu krīze un rūpnīcu pieslēgšana ierobežojusi to piedāvājumu. Tesla gan ir spējusi samērā veiksmīgi izvairīties no šīs problēmas, jo uzņēmums lielākā mērā spējot izmantotu vairāk dažādas mikroshēmas.
    Tesla ceturtajā ceturksnī klientiem kopumā piegādāja 308 600 automašīnas. Volstrītas analītiķi pirms tam gaidīja, ka tās varētu būt aptuveni 267 000 automašīnas.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība