• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Hagen Bikes akcijas sāk tirdzniecību Baltijas First North tirgū

    Hagen līdzdibinātāji ir Kaspar Peek (ar dzeltenu cepuri) un Taaniel Mägi.Foto: Andras Kralla

    Nasdaq paziņo par Igaunijas kravas velosipēdu ražotāja Hagen Bikes akciju iekļaušanu un tirdzniecības uzsākšanu biržas Nasdaq Tallinn Baltijas First North tirgū no 2021. gada 29. decembra.

    Hagen Bikes akciju iekļaušana biržā notiek pēc uzņēmuma akciju publiskā piedāvājuma, kura mērķis bija piesaistīt 510 600 eiro. Kopējais pieprasījums pēc akcijām sasniedza 7,45 miljonus eiro, kas 14,9 reizes pārsniedza piedāvāto apjomu. Publiskajā piedāvājumā piedalījās 6530 investoru.
    “2021. gads Baltijas First North tirgū ir bijis lielisks, un ir ļoti patīkami to noslēgt ar ambiciozā velosipēdu ražotāja Hagen Bikes uzņemšanu mūsu tirgū,” gandarījumu pauda Nasdaq Tallinn valdes priekšsēdētājs Kaarel Ots. “Hagen Bikes vēl ir mazs uzņēmums, bet tā centība un aizraušanās ar kravas velosipēdu ražošanu un cilvēku mudināšanu uz ilgtspējīgāku un veselīgāku transporta veida izvēli ir pavērusi tam ceļu uz publisku akciju sabiedrību ar vairāk nekā 6000 akcionāriem.”
    “Mēs izvēlējāmies First North tirgu, jo tas ir vispiemērotākais mūsu ilgtermiņa plānu finansēšanai,” sacīja Kaspar Peek, Hagen Bikes dibinātājs un valdes priekšsēdētājs. “Turklāt mēs ceram, ka vairāk cilvēku gūs labumu no mūsu panākumiem, ja uzņēmuma akcijas būs iekļautas biržā, nevis ja to finansēs tikai institucionālie investori. Jo īpaši, ņemot vērā, ka tagad gandrīz 0,5% Igaunijas iedzīvotāju ir mūsu investori – neticami liels skaits tik jaunam uzņēmumam kā Hagen!”
    Par savu Sertificēto konsultantu First North tirgū Hagen Bikes ir izvēlējies juridisko biroju Ellex Raidla.
    Nasdaq First North tirgus ir piemērots augošiem uzņēmumiem izaugsmes kapitāla piesaistīšanai un atpazīstamības veicināšanai, saņemot visas publiska uzņēmuma priekšrocības. Savukārt investoriem First North tirgus sniedz iespēju piedalīties uzņēmuma izaugsmes stāstā.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība