• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    No jaunnedēļas biržas virzienā var braukt ar elektrisko kastes riteni

    Elektrisko riteņu ražotājs Hagen Bikes uzņem apgriezienus un piesaista jaunu naudu, kad tas nonāk biržā. Foto: Hagen Bikes

    Hagen Bikes Holding AS ir paziņojusi par akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, kas tiks kotēts Tallinas Fondu biržā šī gada beigās. Parakstīšanās uz akcijām sāksies 29.novembrī un ilgs līdz 10.decembrim. Uzņēmums plāno piesaistīt pusmiljonu eiro.

    Tallinas biržas alternatīvo tirgu meklējošais elektrisko kastes riteņu ražotājs Hagen Bikes paziņoja, ka nākamnedēļ būs iespējams parakstīties uz uzņēmuma akcijām. Hagen Bikes mērķis ir piesaistīt 501 600 eiro, kas tiks izmantoti ražošanas jaudas palielināšanai, produktu attīstībai un paplašināšanai jaunos tirgos.
    Tā kā piedāvājuma kopējais apjoms ir mazāk nekā 2,5 miljoni eiro, Hagen Bikes nav sagatavojis publiskā piedāvājuma prospektu. Uzņēmuma akcijas tiek publiski piedāvātas tikai Igaunijā. Pārdošanā tiks piedāvātas līdz 190 000 Hagen parasto akciju par cenu 2,64 eiro, no kurām 0,10 eiro ir nominālvērtība un 2,54 eiro akciju uzcenojums. Var parakstīties tikai uz veselu akciju skaitu.
    Piedāvājuma termiņš ir no 2021. gada 29. novembra plkst. 10:00 līdz 2021. gada 10. decembra plkst. 16:00. Akciju parakstīšanās rezultātus plānots publiskot 13.decembrī, pēc tam līdz 15.decembrim akcijas tiks pārskaitītas uz investora kontu. Pirmā tirdzniecības diena ir paredzēta 2021. gada 29. decembrī.
    Parakstoties uz akcijām, brokerim jāizvēlas "HAGEN BIKES HOLDING SHARE 2". IPO ir tiesīgas piedalīties gan juridiskas, gan fiziskas personas. Akciju sadale tiks veikta pēc Hagen Bikes ieskatiem pēc piedāvājuma perioda beigām 13.decembrī. Izplatīšanā pret visiem ieguldītājiem vienādos apstākļos tiek piemērota vienāda attieksme. Tomēr uzņēmums patur tiesības dot priekšroku esošajiem investoriem un Hagen darbiniekiem.
    Ieņēmumus Hagen Bikes plāno izmantot, lai koncentrētu ražošanu vienā vietā un investētu jaunā aprīkojumā un personālā. Produktu izstrādē tuvākajā laikā plānots laist klajā jaunu modeli, un tuvāko gadu laikā to plānots paplašināt arī Vācijas un Francijas tirgū.
    Hagen Bikes OÜ apgrozījums pērn bija 44 130 eiro, gadu iepriekš tas bija 11 834 eiro. Uzņēmums pērn strādāja ar 3355 eiro pamatdarbības zaudējumiem, gadu iepriekš strādāja ar gandrīz 1100 eiro peļņu. Uzņēmuma akcionāru vidū ir riteņbraucējs Tanels Kangerts, elektrisko skrejriteņu ražotājs Comodule un investori Jāks Rūsāre un Madiss Müürs.

    Svarīga informācija:

    - Piedāvājuma termiņš ir 2021. gada 29. novembris no plkst. 10.00 līdz 2021. gada 10. decembra plkst. 16.00.

    - Sabiedrībai tiks piedāvātas 190 000 Hāgenas parastās akcijas. Uzņēmums savāc pusmiljonu eiro.

    - Piedāvātās akcijas cena ir 2,64 eiro. Var parakstīties tikai uz veselu akciju skaitu.

    - Ieņēmumus no piegādes "Hagen" plāno izmantot ražošanas jaudas palielināšanai, produktu attīstībai un paplašināšanai jaunos tirgos.

    - Pirmā akcijas tirdzniecības diena plānota 2021. gada 29. decembrī.

    Hagen Bikes pārdošanas apjomi galvenokārt ir vērsti uz Dāniju, Franciju un Vāciju, kur elektrisko kastes riteņu tirgus aug ļoti strauji. Pēc uzņēmuma vadītāja Kaspara Pīka teiktā, Vācijā ik gadu tiek pārdoti vairāk nekā 100 000 kastes riteņu, un šogad tiek prognozēts pieaugums līdz 150 000.
    Pērn Hagen Bikes no velosipēdu piederumu ražošanas pārgāja galvenokārt uz kastes riteņu ražošanu, kas noveda pie investīcijām gan ražošanas iekārtās, gan mārketingā. Nākotnē gan, pēc uzņēmuma pārstāvju domām, nepieciešams palielināt investīcijas mārketingā.
    Hagen Bikes, agrāk KP Cyclery, pirmo reizi tika laists klajā Dānijā 2014. gadā, kad dibinātājs Kaspars Pīks pabeidza uzņēmuma pirmo tērauda karkasa dizaina riteni. Pēc trīs gadu darbības uzņēmums pārcēlās uz Igauniju un tika pabeigts pirmais ātrumkārbas prototips, kas pēc ilgiem testiem kļuva gatavs tirgum 2020. gadā. Pašlaik Hagen kastes riteņi tiek izmantotas 12 Eiropas pilsētās.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība