• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Nākamo nedēļu laikā Tallinas biržā gaidāms nākamais IPO

    Hagen Bikes dibinātājs Kaspars Pīks un līdzdibinātājs Taaniels MägiFoto: Hagen Bikes

    Tallinas biržas alternatīvajā tirgū novembra beigās ienāks elektrisko velosipēdu ražotājs Hagen Bikes.

    "Hagen Bikes" savas akcijas plāno kotēt Tallinas First North biržā jau novembra beigās, un ar piesaistīto kapitālu plānots palielināt ražotnes telpas un jaudu. Turklāt ir plānots paplašināt esošo tirdzniecības tīklu visā Eiropā un laist tirgū atjauninātu velosipēda modeli. Hagen Bikes akcionāru vidū ir riteņbraucējs Tanels Kangerts, elektrisko skrejriteņu ražotājs Comodule un investori Jāks Rūsāre un Madiss Müürs.
    Hagen Bikes pārdošanas apjomi galvenokārt ir vērsti uz Dāniju, Franciju un Vāciju, kur elektrisko kastes riteņu tirgus aug ļoti strauji. Pēc uzņēmuma vadītāja Kaspara Pīka teiktā, Vācijā ik gadu tiek pārdoti vairāk nekā 100 000 kastes riteņu, un šogad tiek prognozēts, ka izaugsme sasniegs vēl 150 000.
    "Hagen Bikes OÜ" apgrozījums pērn bija 44 130, gadu iepriekš - 11 834 eiro. Uzņēmums pērn strādāja ar 3355 eiro pamatdarbības zaudējumiem, gadu iepriekš strādāja ar gandrīz 1100 eiro peļņu.
    Savā finanšu pārskatā Hagen Bikes kā pagrieziena punktu min pagājušo gadu, uzņēmumam pārejot galvenokārt no velosipēdu piederumu ražošanas uz kastes riteņu ražošanu. "Mums bija jāiegulda gan dažās galvenajās ierīcēs, gan mārketingā. Mērķis ir tuvākajā nākotnē vēl vairāk palielināt mārketinga ieguldījumus," teikts ziņojumā.
    Šobrīd Hagen produktu klāstā ir trīs galvenie produkti: velosipēda turētājs, Sidecar ar blakusvāģi un Nighthawk aprīkojums. Divu riteņu Long John Nighthaw Box ir Hagen flagmanis, tikai nedaudz platāks par parastu velosipēdu, un tā pārdomātais dizains nodrošina velosipēda pirmklasīgu vadāmību. 2022. gadā Hagen pievienos inovatīvu bloķēšanas un signalizācijas sistēmu visiem velosipēdu modeļiem, kurus var izsekot ar GPS aplikāciju, ļaujot braucējam novietot un aizslēgt velosipēdu uz ielas kā skrejriteņus.
    Hagen Bikes, agrāk KP Cyclery, pirmo reizi tika laists klajā Dānijā 2014. gadā, kad dibinātājs Kaspars Pīks pabeidza uzņēmuma pirmo tērauda karkasa dizaina riteni. Pēc trīs gadu darbības uzņēmums pārcēlās uz Igauniju un tika pabeigts pirmais ātrumkārbas prototips, kas pēc ilgiem testiem kļuva gatavs tirgum 2020. gadā. Šobrīd Hagen kastes riteņi tiek izmantotas 12 Eiropas pilsētās.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība