• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Pieprasījums pēc Hagen Bikes akcijām 15 reizes pārsniedz piedāvājumu

    Uz Hagen Bikes akcijām kopumā parakstījušies 6530 investori.Foto: Andras Kralla

    Šodien Hagen Bikes paziņoja investoru parakstīšanās rezultātus uz uzņēmuma akcijām. Tie liecina, ka pieprasījums pēc tām, sasniedzot 7,5 miljonus eiro, ir 15 reizes pārsniedzis piedāvājumu.

    Proti, Hagen Bikes investoriem piedāvāja 190 000 akcijas, lai gan šī piedāvājuma laikā pieprasījums pēc tām sasniedza gandrīz 2,8 miljonus.
    Šajā procesā piedalījās 6530 investori, kuri parakstījās uz akcijām kopumā 7,6 miljonu eiro vērtībā (lai gan tās tika piedāvātas vien 0,5 milj. eiro vērtībā). Tādējādi pieprasījums piedāvājumu pārsniedza 15 reizes.
    Hagen Bikes padome nolēmusi pirmkārt sadalīt uzņēmuma akcijas bijušajiem investoriem un darbiniekiem, kuri piedalījās piedāvājumā. Tie tās saņems visā parakstītajā apmērā.
    Savukārt visiem pārējiem tikšot sadalītas līdz 30 akcijām. Tāpat pārējās akcijas tikšot sadalītas vienmērīgi proporcionāli investora pieprasītajam akciju skaitam. Plānots, ka akciju piedāvājums tiks izpildīts 15. decembrī vai tuvu tam. Savukārt pirmā tirdzniecības diena First North biržā paredzēta ap 29. decembri.
    Hagen Bikes valdes loceklis Kaspars Peks norādījis, ka šāda sākotnējās akciju emisijas “vairākkārtēja pārrakstīšanās” liecinot par investoru lielo interesi par viņu aktivitātēm. Tāpat tas sniedzot pārliecību virzīties uz priekšu ar izaugsmes un attīstības plānu īstenošanu. Ieņēmumus no akciju IPO Hagen plāno izmatot ražošanas jaudas palielināšanai, ražošanas koncentrēšanai vienā rūpnīcā, jauna velosipēda modeļa izstrādei un pārdošanas paplašināšanai jaunos tirgos. No jaunajiem tirgiem galvenā uzmanība tikšot pievērsta Vācijai un Francijai.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība