• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Šiauliu bankas lielākais īpašnieks pārdod savas akcijas

    Šauļu bankas lielākais īpašnieks pārdod daļu savu akcijuFoto: Vladimiras Ivanovas

    Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) nolēmusi pārdot 18% tai piederošo Viļņas fondu biržā kotētās Šiauliu bankas akciju.

    ERAB pārdod 18% savu akciju privātajiem investoriem. Pārdošana notiek ārpus biržas un šodien noslēgti līgumi ar trim līdzekļu pārvaldītājiem — Invalda INVL, Nord Security un ME Investīcija, kam tiks pārdoti attiecīgi 5,87%, 5,87% un 6,29% ERAB akciju.
    Pārdošanas process ilgs līdz 2024. gada jūnijam, un tas notiks, izmantojot vairākus dažādus darījumus, kuriem ir nepieciešams regulatora apstiprinājums. Darījuma cenu puses neatklāj.
    ERAB ir bankas akcionārs kopš 2005.gada, un šobrīd tai pieder 26% Šiauliu bankas akciju. Invalda INVL, kas arī piedalās darījumā, ir otrs lielākais bankas akcionārs, kam šobrīd pieder 5,48% akciju.
    "Mūsu ilgtermiņa ieguldījums ir veicinājis Šiauliu bankas attīstību un ienesīgumu. Kā mazākuma akcionārs ERAB arī turpmāk būs saistīta ar banku," skaidro ERAB ES banku un strukturēto finanšu nodaļas vadītājs Melis Ekmens Tabojers.
    "Mēs atzinīgi vērtējam šo trīs pircēju izrādīto interesi un uzticību bankai. Mēs turpināsim strādāt ar bankas valdi, vadību un esošajiem un nākamajiem akcionāriem, lai nodrošinātu Šiauliu bankas ilgtspējīgu izaugsmi mainīgajā banku sektora vidē," viņš piebilst.
    Šiauliu bankas ir lielākā neatkarīgā banka Lietuvā, kas kopš 1994. gada tiek kotēta Viļņas fondu biržā. Šiauliu bankas akcijas ir populāras arī pārējo Baltijas valstu investoru vidū.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība