• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    TextMagic nosūtīja ziņu investoriem – ir pienācis laiks sākt parakstīties

    Prīts Vaikmā, TextMagic vairākuma akcionārs un izpilddirektorsFoto: Kiur Kaasik

    TextMagic, kas piedāvā SMS saziņas pakalpojumus, nākusi klajā ar sākotnējo publisko akciju piedāvājumu jeb IPO. Uzņēmums plāno pievienoties Tallinas First North alternatīvajai biržai un emisijas laikā tiks piesaistīti līdz 2,5 miljoniem eiro.

    TextMagic publiskajā piedāvājumā emitēs līdz 500 000 jaunu parasto akciju, par cenu 5 eiro par akciju. Ar akciju emisijas ieņēmumiem plānots attīstīt jauno klientu piesaistes platformu Touchpoint un citus biznesa darbībai nepieciešamos pakalpojumus.
    Publiskais parakstīšanās periods uz akcijām sāksies 29.novembrī plkst.10 un beigsies 9.decembrī plkst.16. Piedāvājuma rezultātus paredzēts paziņot 10.decembrī, pēc tam 14.decembrī tiks veikti nepieciešamie norēķini. Pirmā TextMagic akciju tirdzniecības diena First North alternatīvajā tirgū ir 2021. gada 15. decembris.
    IPO pieejams tikai Igaunijas investoriem
    Uzņēmums norāda, ka piedāvājums ir paredzēts gan Igaunijas privātajiem, gan institucionālajiem investoriem. Turklāt TextMagic var piedāvāt iespēju piedalīties institucionālajiem investoriem, kas atrodas citās ES dalībvalstīs ārpus Igaunijas, ja tie atbilst profesionālajiem investoriem paredzētajiem nosacījumiem.

    Svarīga informācija:

    - Parakstīšanās termiņš ir 29. novembris no pulksten 10 līdz 9. decembrim no pulksten 16

    - Publiski tiks piedāvātas 500 000 TextMagic AS parastās akcijas. Uzņēmums piesaista līdz 2,5 miljoniem eiro.

    - Piedāvātās akcijas cena ir 5 eiro.

    - TextMagic plāno ar piesaistīto kapitālu finansēt biznesa attīstību, tostarp jaunas klientu piesaistes platformas Touchpoint izstrādi.

    - Pirmā akcijas tirdzniecības diena ir paredzēta 2021. gada 15. decembrī.

    TextMagic grupas pārdošanas ieņēmumi 2020. gadā bija 7,92 miljoni eiro. Salīdzinot ar 2019. gadu, pārdošanas ieņēmumi pieauga par 45%. Uzņēmuma EBIDTA ir virs 3 miljoniem eiro un pārdošanas ieņēmumu prognoze 2021. gadam pārsniedz 10 miljonus eiro.
    TextMagic piedāvā klientiem SMS mārketinga programmatūru, ar kuras palīdzību biznesa klienti vienā kalendārajā mēnesī nosūta vairāk nekā 20 miljonus īsziņu. Uzņēmums sniedz savus pakalpojumus galvenokārt uzņēmumiem ASV un Apvienotajā Karalistē. Kā norāda TextMagic AS vairākuma akcionārs un izpilddirektors Prīts Vaikmā, kompānijas fokuss līdz šim bijis uz ASV tirgu, taču tagad savus pakalpojumus plānots plašāk ieviest arī Eiropā.
    «SMS komunikācijas joma uzņēmumiem un iestādēm gadu gaitā ir ievērojami augusi, jo, salīdzinot ar citiem komunikācijas kanāliem, piemēram, e-pasta mārketingu, SMS labāk sasniedz cilvēkus. 2020. gadā ar platformas TextMagic starpniecību tika nosūtīti 172 miljoni īsziņu, un jau šī gada deviņos mēnešos tika izsūtīti 182 miljoni īsziņu,” stāsta Vaikmaa.
    Pēc TextMagic izpilddirektora teiktā, SMS galvenokārt tiek izmantots paziņojumu nosūtīšanai, piemēram, lai atgādinātu par ārsta vai autosalona apmeklējumu, bet arī informētu par sūtījuma vai kurjera ierašanos.
    Kopš 2013. gada TextMagic pieder igauņiem, un 2021. gadā tika nodibināta Igaunijā reģistrētā un no šejienes pārvaldītā holdinga kompānija TextMagic AS, kurā tiek konsolidēta visas grupas darbība. TextMagic lielākie tirgi ir ASV, Lielbritānija, Kanāda un Austrālija. Uzņēmumam ir 25 000 biznesa klientu, kuriem ir piekļuve vairāk nekā 1000 mobilajiem tīkliem visā pasaulē, izmantojot īsziņu platformu.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība