• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Drīzumā vēl viens Igaunijas uzņēmums biržā

    Priit VaikmaaFoto: Kiur Kaasik

    TextMagic, kas meklē investorus, kas tic ASV ekonomikai, pārvedīs savas akcijas uz alternatīvo tirgu First North Tallinas biržā, oktobrī paziņoja uzņēmuma vairākuma akcionārs Prīts Vaikmā.

    Vaikmā oktobrī radio Äripäev rīta programmā sacīja, ka tiks prasīti 2,5 miljoni eiro un tos dabūt nevajadzētu būt grūti.
    TextMagic AS, kas sniedz SMS sakaru pakalpojumus galvenokārt uzņēmumiem ASV un Lielbritānijā, šogad plāno veikt savu akciju sākotnējo publisko piedāvājumu Nasdaq Baltijas alternatīvajā tirgū First North Tallinn.
    TextMagic AS ir starptautiski veiksmīgs tehnoloģiju uzņēmums, kura klienti galvenokārt ir mazie uzņēmumi ASV, bet arī Lielbritānijā un citās valstīs. TextMagic klientiem piedāvā SMS mārketinga programmatūru, ar kuras palīdzību biznesa klienti viena kalendārā mēneša laikā nosūta vairāk nekā 20 miljonus īsziņu, teikts paziņojumā presei.
    Saskaņā ar paziņojumu presei TextMagic grupas pārdošanas ieņēmumi 2020. gadā bija 7,92 miljoni eiro. Salīdzinot ar 2019. gadu, pārdošanas ieņēmumi pieauga par 45%. Uzņēmuma EBIDTA ir virs 3 miljoniem eiro un pārdošanas ieņēmumu prognoze 2021.gadam pārsniedz 10 miljonus eiro, raksta uzņēmums. TextMagic nodarbina 40 cilvēkus četrās dažādās valstīs.
    Kā norādīja TextMagic AS vairākuma akcionārs un izpilddirektors Prīts Vaikmā, TextMagic grupa vēl nav piesaistījusi papildu kapitālu un uzņēmums vienmēr strādājis ar peļņu. Arī šogad TextMagic AS plāno ar akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) palīdzību piesaistīt maksimāli 2,5 miljonus eiro un padarīt uzņēmuma akcijas tirgotas Nasdaq Baltijas alternatīvajā tirgū First North Tallinn.
    TextMagic grupa kopš 2013. gada pieder igauņiem. 2021. gadā, lai vienkāršotu koncerna struktūru, tika nodibināta Igaunijā reģistrēta un no šejienes pārvaldīta holdingkompānija TextMagic AS, kurā tiek konsolidētas visas grupas darbības.
    Prīts Vaikmā sacīja, ka līdz šim kompānijas fokuss ir bijis uz ASV tirgu, taču tagad plānots savus pakalpojumus vairāk ieviest arī Eiropā. «SMS komunikācijas joma uzņēmumiem un iestādēm gadu gaitā ir ievērojami augusi, jo salīdzinājumā ar citiem komunikācijas kanāliem – piemēram, e-pasta mārketingu – SMS labāk sasniedz cilvēkus. 2020. gadā ar platformas TextMagic starpniecību tika nosūtīti 172 miljoni īsziņu, bet jau šī gada pirmajos 9 mēnešos – 182 miljoni īsziņu. ”
    TextMagic lielākie tirgi ir ASV, Lielbritānija, Kanāda un Austrālija. Uzņēmumam ir 25 000 biznesa klientu, kuriem ir piekļuve vairāk nekā 1000 mobilajiem tīkliem visā pasaulē, izmantojot īsziņu platformu.
    Grupas bizness aizsākās 2001. gadā, kad Dens Houtons Lielbritānijā nodibināja uzņēmumu TextMagic Ltd. Priits Vaikmaa pievienojās uzņēmumam 2007. gadā pēc tam, kad līdzdibinātājs Martins Villigs ieteica viņu Houtonam. Pēc vadības izpirkšanas (MBO) 2013. gadā uzņēmums pilnībā pieder igauņiem.
    Galvenais akciju publiskā piedāvājuma organizators ir LHV Pank, TextMagic AS juridiskais padomnieks ir Eversheds Sutherland Ots & Co, komunikāciju padomnieks ir Agenda PR un finanšu un grāmatvedības padomnieks Klaar.me. KPMG un Grants Torntons bija iesaistīti kā auditori un PWC kā nodokļu konsultants.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība