• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 10.11.2021

    Rivian elektroautoFoto: Zumapress/Scanpix

    10.novembrī ASV akciju indeksi turpināja dienu iepriekš uzsākto lejupslīdi. Vakar Nasdaq Composite indeksa vērtība nokritās par 1.66%, tam sekoja S&P 500 ar 0.82% kritumu un Dow Jones Industrials indekss ar 0.66% kritumu.

    Ja iepriekšējās dienās bija viens vai divi izteikti līderi, kuri ar savu kritumu novilka uz leju visa indeksa sniegumu, tad 9.novembrī kritumu uzrādīja krietni plašāks akciju klāsts.
    Starp ASV sektoriem vislielāko kritumu uzrādīja enerģijas sektors, nokrītot par 2.64%. Krituma pamatā, protams, ir naftas cenas slīdēšana zemāk. WTI markas jēlnaftas cena vakar nokritās par 3.34%. Jāpiebilst, ka nedēļas laikā naftas sektora sniegums ir neitrāls, tas nav ne pieaudzis, ne krities.
    Otrs straujākais kritums bija ASV tehnoloģiju sektoram, kura indeksa vērtība vakar nokritās par 1.65%. Akcijas ar lielāko ietekmi uz sektora kritumu bija Apple, kura vērtība nokrita par 1.92%, Microsoft ar 1.53% kritumu, Nvidia ar 3.91% kritumu un AMD ar 6.08% kritumu.
    Savukārt pozitīvu sniegumu uzrādīja sabiedrisko pakalpojumu sektors, pieaugot par 0.81% un plaša patēriņa preču sektors ar 0.46% pieaugumu. Un trešais sektors ar pieaugumu vakar bija veselības aprūpes sektors ar 0.29% pieaugumu.
    Aiz gaļas
    Uz augu bāzes ražoto produktu, kuri tiecas atdarināt gaļu, ražotāja Beyond Meat akcijas cena vakar nokritās par vairāk nekā 15% pēc tirdzniecības sesijas noslēgšanas, sekojot vājākiem finanšu rezultātiem.
    Financial Times vēsta, ka trešajā ceturksnī apgrozījums sasniedza $106 miljonus, kas ir par 12.7% pieaugums salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērnu, taču atpalika no analītiķu prognozētajiem $109.2 miljoniem.
    Arī ceturtā ceturkšņa apgrozījuma prognoze, ko Beyond Meat ir uzstādījis robežās starp $85 un $110 miljoniem, būtiski atpalika no analītiķu pr0gnozētajiem $131.6 miljoniem.
    Zaudējumi trešajā ceturksnī sasniedza $54.8 miljonus, būtiski pārsniedzot pērnā gada attiecīgā perioda $19.3 miljonu zaudējumus, kā arī esot vairāk nekā divas reizes lielāki nekā analītiķu prognozētie $24.4 miljoni.
    Rivian debija
    Vakar savu debiju finanšu tirgos piedzīvoja elektroauto ražotājs Rivian. Financial Times vēsta, ka uzņēmums vēl sācis ģenerēt jebkādus vērā ņemamus ienākumus, taču tā tirgus kapitalizācija tirdzniecības uzsākšanas brīdī bija vairāk nekā $91 miljards – vairāk nekā Ford un General Motors.
    Akcijas cena sāka tirdzniecību par $106.75 jeb 37% augstāk nekā IPO cena.
    Kopējais piesaistītais kapitāla apmērs pēc visām izmaksām ir apmēram $11.9 miljardi. Tas ir lielākais IPO rezultātā piesaistītais kapitāls ASV kompānijai kopš Facebook debijas finanšu tirgos 2012.gada maijā.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība