• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 08.11.2021

    Treideri NYSE biržāFoto: BRENDAN MCDERMID

    8.novembrī ASV akciju tirgus indeksi turpināja kāpt aizvien augstāk. Dow Jones Industrials indekss tirdzniecības sesiju noslēdza ar 0.29% pieaugumu, S&P 500 indekss pieauga par 0.09%, savukārt Nasdaq Composite indekss pieauga par 0.07%.

    Starp ASV sektoriem augstu ienesīgumu straujāko pieaugumu vakar uzrādīja materiālu un enerģētikas sektori, pieaugot attiecīgi par 1.25% un 0.91%. Zīmīgi, ka iepriekšējā tirdzniecības sesijā arī tieši šie sektori auga visstraujāk lai arī pretējā secībā. Tikmēr būtisku kritumu uzrādīja sabiedrisko pakalpojumu un patēriņa sektori, attiecīgi sektoru ETFu vērtībām nokrītoties par 1.49% un 1.42%.
    Ja ASV biržu indeksu turpināja kāpt augstāk, tad Eiropā bija vērojams pesimisms. Spānijas IBEX 35 indeksa vērtība nokritās par 0.65%, Itālijas FTSE MIB indekss nokritās par 0.31%.
    Ilgākais kāpums kopš 1997.gada
    Ar 8.novembra tirdzniecības sesijas noslēgšanos, S&P 500 indekss ir uzstādījis jaunu augstieņu sasniegšanas rekordu kopš 1997.gada, vēsta Financial Times. Šogad S&P 500 indekss 65 reizes ir noslēdzis tirdzniecības sesijas, sasniedzot jaunas vēsturiskās augstienes.
    Pēdējais kāpums tiek pamatots ar virkni labu ziņu, ieskaitot labākus nekā gaidīts ASV nodarbinātības datus, pozitīvos Pfizer anti-Covid tablešu izmēģinājumu rezultātus, apstiprināto $1.2 triljonu infrastruktūras tēriņu likumu un Federālās Rezervju Sistēmas ziņojumiem par nolūku nesteigties ar likmju paaugstināšanu.
    Izejvielas
    Arī 8.novembrī izejvielu indekss CRB turpināja kāpt augstāk, pieaugot par 0.23%. Par 4.89% pieauga ogļu fjūčeru cena, par 1.72% alumīnija cena un vara cena pieauga par 1.29%.
    Starp enerģētikas izejvielām straujāko pieaugumu uzrādīja Brent markas jēlnafta, pieaugot par 1.12%, kam sekoja WTI markas jēlnaftas cenas pieaugums par 0.81%, tikmēr dabas gāzes fjūčeru cenas nokritās par 2.01%.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība