• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 09.11.2021.

    EthereumFoto: Reuters/Scanpix

    Pēc vairāku dienu kāpuma ASV akciju indeksi “paņēma pauzi”. Nasdaq Composite indeksa vērtība dienas laikā nokritās par 0.6%, S&P 500 indekss par 0.35%, savukārt Dow Jones Industrials indekss nokritās par 0.31%.

    0.31% no S&P 500 indeksa 0.35% krituma nodrošināja Teslas akcijas cenas kritums par 11.99%, vēl 8 bāzes punktu kritumu nodrošināja PayPal akcijas cenas kritums vakar par 10.46%. Bez šīm 2 kompānijām S&P 500 indekss būtu noslēdzis tirdzniecības sesiju pozitīvi. Protams, ir dienas, kad atsevišķu akciju cenu kāpumi pavelk visu indeksu uz augšu un ir citas dienas, kad atsevišķu kompāniju akcijas novelk uz leju visu indeksu sniegumu – kā vakar.
    Starp ASV indeksiem vājāko sniegumu 9.novembrī vājāko sniegumu uzrādīja patēriņa sektors, nokrītot par 1.85%. Arī šim kritumam ir jāpateicas tieši Tesla akcijām. Teslas akciju sniegums indeksā bija mīnus 273 bāzes punkti jeb -2.73%, attiecīgi bez Teslas sektors būtu uzrādīji solīdu pieaugumu.
    Tikmēr labāko sniegumu uzrādīja sabiedrisko pakalpojumu sektors, pieaugot par 0.51%, un materiālu sektors, kurš turpina pieaugt jau vairākas dienas, pieaugot par 0.46%.
    Eiropā lielākā daļa indeksu uzrādīja negatīvu rezultātu. Itālijas FTSE MIB indekss nokritās par 0.97%, savukārt pozitīvu rezultātu uzrādīja vien Šveices SMI indekss un Spānijas IBEX 35, attiecīgi pieaugot par 0.11% un 0.05%.
    Norimstošais crypto entuziasms
    Coinbase akcijas cena vakar nokritās par gandrīz 13% jau pēc tirdzniecības sesijas jeb after-hours. Financial Times ziņo, ka ¬kriptovalūtu maiņas birža publicēja apbēdinošus rezultātus par šī gada trešo ceturksni.
    Apgrozījums trešajā ceturksni sasniedza $1.31 miljardu, kas ir 300% pieaugums salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo ceturksni, taču būtiski atpalika no analītiķu prognozētajiem $1.58 miljardiem.
    Tirdzniecības apjoms Coinbase biržā nokritās līdz $327 miljardiem jeb par 29%, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni. Papildus tam Coinbase ziņo, ka aktīvo privāto klientu skaits, kuri veic vismaz vienu transakciju mēnesī, sasniedza 7.4 miljonus, kas ir par 2.1 miljonu vairāk nekā pirms gada, tomēr tas ir par 1.4 miljoniem mazāk nekā iepriekšējā ceturksnī.
    Coinbase rezultāti varētu liecināt, ka kopējais entuziasma līmenis kriptovalūtu tirdzniecībā pamazām sarūk.
    Izejvielas
    Kāpienu augstāk 9.novembrī turpināja pieaugt jēlnaftas cenas, WTI jēlnaftas cenai pieaugot par 2.71% un Brent markas jēlnaftas cenai pieaugot par 1.86%. Tikmēr kritumu turpināja dabas gāzes cenas, nokrītoties par 8.72%.
    Kopējo izejvielu cenu līmeni raksturojošais CRB indekss vakar pieauga par 0.44%. Starp lielākajiem pieaugumiem bija kokvilnas cenas pieaugums par 2.43% un sojas pupiņu pieaugums par 1.97%
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība