• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Sintijas ceļojums investīciju pasaulē: #18 – uz DelfinGroup klāja

    Foto: Privātais arhīvs

    Maija sākumā iegādājos mūsu pašu finanšu nozares uzņēmuma DelfinGroup akcijas un jāsaka, ka esmu apmierināta ar lēmumu. Šis ir viens no diviem uzņēmumiem manā portfelī, kura akcijas ir ar plus zīmi. Gan šī fakta, gan uzņēmuma darbības veiksmīgo rezultātu ietekmē izlēmu papildināt portfeli ar DelfinGroup akcijām.

    Skatoties uz pēdējiem 6 mēnešiem Baltijas biržā, DelfinGroup bija vienīgais Latvijas uzņēmums galvenajā sarakstā, kas bija ieguvējos. Kopš gada sākuma tas uzrādījis 2.55% kāpumu.
    Un patiesi, 2022. gada pirmais pusgads uzņēmumam bijis veiksmīgākais aizdevumu izsniegšanā un lietotu preču tirdzniecībā tā pastāvēšanas vēsturē. Viens no iemesliem labajiem rezultātiem, viennozīmīgi, ir Covid ierobežojumu atcelšana tirdzniecības vietās, sākot ar aprīļa sākumu. Jo, piemēram, 2. ceturksnī DelfinGroup aizdevumu segmentā pārsniedza pat pirmspandēmijas līmeni. 2. ceturksnī tika izsniegti jauni lombarda aizdevumi 5 milj. eiro apmērā, kas ir 65% pieaugums pret pagājušā gada 2. ceturksni. Arī lietoto un mazlietoto preču tirdzniecības segmentā 2. ceturksnis iezīmējās ar pamatīgu kāpumu, pārdošanas apjomam pieaugot par 29%. Savukārt patēriņa aizdevumu segments 2. ceturksnī audzis pat par 90%.
    Jūlijs uzņēmumam bijis visai ražens, vērtējot DelfinGroup aktivitātes. 7. jūlijā DelfinGroup iesniedza dokumentus Nasdaq CSD par jaunu nenodrošināto obligāciju emisijas reģistrāciju, kuru kopējais apjoms ir 10 milj. eiro un vienas obligācijas nominālvērtība ir 1 eiro. Dzēšanas termiņš – 2024. gada 25. septembris. Tāpat uzņēmums pabeidza darījumu par 6 lombardu filiāļu kredītportfeļu pārņemšanu, kas ietilpst lombardu apvienībā Finance 360. Te jāpiemin, ka DelfinGroup šī gada sākumā pabeidza lielāko darījumu Latvijas lombardu tirgū, kura ietvaros uzņēmums pārņēma Moda Kapitāls lombardu biznesu.
    Ir acīmredzami, ka DelfinGroup ieņem vadošās pozīcijas lombardu nozarē. Uzņēmumam ir nosprausti mērķi, un ceļš uz tiem rit visai ātriem soļiem. Es ticu, ka šī nozare vēl tikai piedzīvos kulmināciju, ņemot vērā inflācijas rādītājus un iespējamo recesiju. Diemžēl, ne vienam vien sabiedrības loceklim tas var nozīmēt arī bažas par izdzīvošanu, meklējot veidus, kā iegūt papildu finanšu līdzekļus, piemēram, ieķīlājot vai pārdodot kaut ko no savas iedzīves, kā arī aizņemoties.
    6. maijā iegādājos 50 DelfinGroup akcijas, un vienas akcijas cena bija 1.434 eiro. No maija sākuma līdz šodienai, kad iegādājos vēl 70 uzņēmuma akcijas, kāpums bija 0.98%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība