• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Krievijas Centrālā banka samazina bāzes procentu likmi līdz 8%

    Krievijas Centrālās bankas vadītāja Elvīra NabiuļinaFoto: Sopa Images/Zuma Press Wire

    Krievijas Centrālā banka piektdien samazināja bāzes procentu likmi, kas tagad būs zemāka nekā tā bija pirms prezidenta Vladimira Putina karavīru nosūtīšanas uz Ukrainu februārī.

    Krievijas banka samazināja bāzes procentu likmi no 9.5% līdz 8% un norādīja, ka gada inflācija turpina samazināties, taču brīdināja par Krievijas ekonomikas ārējās vides ieilgušo sarežģītību.
    Neilgi pēc tam, kad Putins nosūtīja karaspēku uz Ukrainu un Rietumi noteica vairākas sankcijas pret Maskavu, centrālā banka paaugstināja bāzes procentu likmi no 9.5% līdz 20%, lai atbalstītu toreiz straujo rubļa kursu.
    "Krievijas Centrālā banka tur kāju uz akseleratora," klientiem adresētajā piezīmē norādīja konsultāciju uzņēmums Capital Economics, piebilstot, ka tā paredz, ka procentu likme gada beigās būs aptuveni 7%.
    Centrālā banka savā ziņojumā norādīja, ka gada inflācija šogad samazināsies līdz 12-15%, 2023. gadā līdz 5-7%, bet 2024. gadā līdz 4%.
    Bankas paziņojumā teikts, ka valsts uzņēmumi turpina saskarties ar grūtībām ražošanas un loģistikas jomās.
    "Tomēr biznesa pārliecība pamazām atgūstas, jo diversificējas gatavās produkcijas, izejvielu un detaļu piegādātāji, kā arī noieta tirgi," atzīmēja banka.
    "Patērētāju aktivitāte joprojām ir mērena, bet sāk atgūties, jo patēriņa preču imports pakāpeniski palielinās."
    Centrālā banka arī norādīja, ka nākamā procentu likmju pārskatīšanas sēde notiks 16. septembrī.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība