• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Tirgi ir nemierīgi, gaidot FRS virzību inflācijas ierobežošanai

    Saūda Arābijas kroņprincis Mohammeds bin Salmans tikšanās laikā Saūda Arābijā ar ASV prezidentu Džo BaidenuFoto: Reuters/Scanpix

    Amerikas Savienoto Valstu (ASV) inflācija jūnijā palielinājās līdz 9.1%, kas ir straujākais temps pēdējo četru gadu desmitu laikā, un tāpēc tirgi ir satraukti, ka Federālā rezervju sistēma (FRS) sāks agresīvi paaugstināt procentu likmes.

    Tirgi sagaida vēl vienu 75 bāzes punktu paaugstināšanu no FRS, taču izskan bažas, ka procentu likmes varētu paaugstināt pat par 100 bāzes punktiem, ziņo Reuters.
    Nasdaq 100 fjūčeri pieauga par 0.71%, Euro Stoxx 50 fjūčeri pieauga par 0.58%, bet S&P 500 fjūčeri pieauga par 0.38%. Dabasgāzes fjūčeri ir samazinājušies par 2.79%.
    Eiropai šī ir saspringta nedēļa, jo tiek gaidīts lēmums par to, vai Krievija 21. jūlijā atsāks gāzes plūsmu pa cauruļvadu Nord Stream 1.
    "Ja gāzes plūsmas neatsāksies, Eiropas gāzes cenas strauji pieaugs, liekot Vācijai un citām valstīm noteikt ierobežojumus gāzes un elektroenerģijas patēriņam. Tādā situācijā recesija ir gandrīz garantēta," aģentūrai Reuters sacīja NAB ekonomists Tailors Nīdžents (Tylor Nugent).
    Investori atklāja nelielu atvieglojumu no piektdienas Volstrītas rallija, un MSCI plašais Āzijas un Klusā okeāna valstu akciju indekss ārpus Japānas palielinājās par 0.7% pēc 3.5% zaudējuma pagājušajā nedēļā.
    Ķīnas centrālā banka paziņoja, ka plāno īstenot piesardzīgāku monetāro politiku. Ķīnas banku uzraudzības iestāde ir lūgusi aizdevējus piešķirt aizdevumus atbilstošiem attīstītājiem, lai viņi varētu pabeigt mājokļu būvniecību. Ķīna joprojām saskaras ar pieaugošu COVID gadījumu skaitu, kas raisa problēmas arī nekustamā īpašuma nozarē.
    Dolāra vērtība krītas. Naftas cena krītas, tirgum apzinoties pieprasījuma samazināšanos un nezinot, vai piedāvājums palielināsies pēc prezidenta Džo Baidena (Joe Biden) vizītes Saūda Arābijā, ziņo Reuters.
    ASV patērētāju inflācija jūnijā palielinājās līdz 9.1%, palielinot bažas, ka FRS agresīvāk paaugstinās procentu likmes, lai to ierobežotu, ziņo Fox Business. Tajā pašā laikā stingrāki finanšu nosacījumi varētu palēnināt ekonomikas izaugsmi. Tā kā vairāk nekā divas trešdaļas ASV ekonomiskās aktivitātes ir saistītas ar mājsaimniecību tēriņiem, lejupslīdi parasti pavada arī patērētāju atkāpšanās. Tomēr ASV Tirdzniecības departaments ziņoja, ka pēc krituma maijā amerikāņu mazumtirdzniecības izdevumi jūnijā pieauga par 1%, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība