• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Naftas cenas nokritās zem pirmskara līmeņa

    Foto: Reuters/Scanpix

    Naftas cenas vakar strauji kritās, investoriem koncentrējoties uz gaidāmo Federālās rezervju sistēmas (FRS) jūlija procentu likmju paaugstināšanu, kas var radīt nopietnu spiedienu uz ekonomiku un līdz ar to arī naftas pieprasījumu. Eļļu ugunij pielej straujais dolāra kursa kāpums, vēsta Reuters.

    Brent jēlnaftas cena kritās par vairāk nekā 4 dolāriem līdz 95.50 dolāriem par barelu. Šodien cena ir augusi līdz 99.67 dolāriem. Tikmēr WTI jēlnaftas cena kritās par vairāk nekā 5%, bet šodien tā maksā 96.04 dolārus par barelu.
    Gan Brent, gan WTI cenas vakar nokritās zem 23. februāra līmeņa, dienas, kad sākās Ukrainas karš. Brent jēlnafta sasniedza zemāko līmeni kopš 21. februāra.
    Naftas cenas pēdējo divu nedēļu laikā ir strauji samazinājušās, tirgus dalībniekiem baidoties no globālās recesijas. Tajā pašā laikā Krievijas naftas un pārstrādes produktu eksports ir samazinājies Rietumu sankciju dēļ, atbalstot cenas.
    "Skaidrs, ka šobrīd galvenā uzmanība tiek pievērsta naftas pieprasījumam. ASV Enerģētikas informācijas administrācijas vakardienas ziņojums atklāja, ka naftas produktu krājumi palielinās," sacīja PVM Oil Associates analītiķis Tamas Varga.
    "Bažas ir gan par inflāciju, gan par dolāra kāpumu, kas arī rada spiedienu uz cenām. Interesanti, ka fiziskais tirgus joprojām ir spēcīgs, taču šobrīd virzītājspēks ir tirgotāju noskaņojuma izmaiņas," skaidroja Varga.
    Jau šobrīd tiek prognozēts, ka FRS jūlija sanāksmē ASV var paaugstināt bāzes procentu likmi par 100 bāzes punktiem, jo ​​jūnija inflācijas rādītājs bija krietni augstāks nekā gaidīts. Centrālās bankas sēde notiks 26.-27. jūlijā.
    Dolāra indekss trešdien pieauga līdz 20 gadu augstākajam līmenim, jo ​​spēcīgāks dolārs sadārdzina naftu citu valūtu lietotājiem.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība