• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Pusotra gada laikā kriptovalūtas nogrimušas zemākajā punktā

    Foto: Zumapress/Scanpix

    Kriptovalūta Bitcoin ir nokritusies zem 25 tūkst. dolāru atzīmes un tagad ir zemākajā līmenī pēdējo 18 mēnešu laikā, ziņo Bloomberg.

    Šodien Bitcoin vērtība ir samazinājusies par 9.23%, un tagad tā cena ir 24 103.60 eiro, kas ir zemākā cena kopš 2020. gada decembra. Salīdzinot ar augstāko līmeni, kas bija vairāk nekā 68 tūkst. dolāru pagājušajā rudenī, Bitcoin vērtība ir kritusies par gandrīz 65%.
    Kritušās arī citas kriptovalūtas. Tā, piemēram, Etherum ir samazinājies par 12.63% jeb 1251.88 dolāriem, Cardano par 8.17% līdz 0.45 dolāriem, bet Solana cena ir nokritusies par 14.34%, līdz 27.84 dolāriem.
    Antonijs Trenčevs (Antoni Trenchev), kriptovalūtu platformas Nexo līdzdibinātājs un vadošais partneris, komentārā Bloomberg sacīja, ka kriotovalūtas ir atkarīgas no Amerikas Savienoto Valstu (ASV) un Federālās rezervju sistēmas (FRS) žēlastības.
    Trenčevs norāda, ka jau šobrīd tiek prognozēta Bitcoin cena no 10 līdz 20 tūkst. dolāru vai pat zem tās. "Tas parāda, ar kādu makro vidi kriptovalūtām nākas saskarties pirmo reizi - un kādas ir bailes," viņš saka.
    Kriptovalūtu un akciju kritums ir priekšlaicīgs rezultāts šīs nedēļas ASV FRS sanāksmei, kurā tiks lemts par jaunas procentu likmes palielināšanas apmēru. Lai gan tiek uzskatīts, ka pieaugums varētu sasniegt 0.5%, pastāv bažas, ka procentu likmes varētu pieaugt pat par 0.75%.
    No FRS lēmumiem tieši kriptovalūtas ir cietušas vissmagāk. Pagājušajā mēnesī Terra / Luna, kuras vērtībai bija jābūt piesaistītai dolāram, zaudēja lielāko daļu savas vērtības.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība