• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    JPMorgan analītiķis: 150 dolāri par naftu nekaitēs ASV ekonomikai

    Foto: Reuters/Scanpix

    JPMorgan makro kvantitatīvo un atvasināto instrumentu pētījumu globālais vadītājs Marko Kolanovičs (Marko Kolanovic) ir pārliecināts, ka naftas cenu kāpums nebūs problēma Amerikas Savienoto Valstu (ASV) ekonomikai.

    "Pastāv iespēja turpināt naftas cenu lēcienus, ņemot vērā situāciju Eiropā un karu. Bet tas būs īstermiņa lēciens, kas ilgtermiņā visdrīzāk atgriezīsies normālā stāvoklī," viņš sacīja CNBC.
    "Mēs domājam, ka patērētājs var tikt galā ar naftas cenu 130-135 dolāru apmērā, jo mēs redzējām šādas cenas 2010. un 2014. gadā," sacīja Kolanovičs.
    Ņemot vērā inflāciju, cena varētu kāpt līdz aptuveni 150 dolāriem par barelu.
    Trešdien Brent naftas cena pieauga par 0.45% līdz 121.11 dolāriem par barelu, bet amerikāņu WTI cena pieauga par 0.6% līdz 120.13 dolāriem par barelu.
    Patērētāji, kuri dzīvo ar augstām naftas cenām, palīdzētu ASV ekonomikai izvairīties no lejupslīdes. Tas, savukārt, dod pozitīvu skatījumu uz akciju cenām.
    "Ja mēs turpināsim redzēt, ka patērētāji, īpaši pakalpojumu jomā, ievēro to, ko mēs sagaidām, tad varētu būt, ka investori pakāpeniski atgriezīsies finanšu tirgos," norādīja eksperts.
    Kolanovičs domā, ka S&P 500 gada noslēgumā varētu būt pie 4800 punktiem, kas ir visai optimistisks redzējums un ir pretrunā ar vairākiem Volstrītas finanšu gigantu augsta līmeņa vadītājiem. Viņi ir brīdinājuši investorus par izaicinājumiem, ar kuriem saskaras ekonomika. Piemēram, JPMorgan vadītājs Džeimijs Dimons (Jamie Dimon), kurš pagājušajā nedēļā sacīja, ka globālajai ekonomikai tuvojas vētra.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība