• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Arī Āzijas akcijas kāpj

    Foto: Reuters/Scanpix

    Āzijas akcijas pieauga reģionālo tehnoloģiju uzņēmumu un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) mazumtirgotāju spēcīgā snieguma dēļ, un investorus mierināja arī Federālās rezervju sistēmas procentu likmju paaugstināšanas apturēšana.

    Āzijas akcijas piektdien paaugstināja Ķīnas tehnoloģiju uzņēmumu kāpums, kas bija labāks nekā gaidīts. Hang Seng indekss pieauga par 3.65%, jo tehnoloģiju gigantu Alibaba un Baidu pirmā ceturkšņa peļņa pārsniedza gaidīto.
    Kontinentālajā Ķīnā Shanghai-Shenzhen CSI 300 indekss pieauga par 0.74%, Austrālijas akcijas pieauga par 1.11%, Japānas Nikkei indekss pieauga par 0.7% un Tokijas biržas indekss par 0.57%.
    Ķīnas akcijas pieauga, investoriem meklējot konkrētas atveseļošanās pazīmes, lai kompensētu noplicināto ekonomiku. Politikas veidotāji cīnās, lai līdzsvarotu gan vīrusa uzliesmojumu, gan novājināto ekonomikas izaugsmi.
    Pasaules akcijas pārtrauca septiņu nedēļu kritumu. Tas padarīja cenas pievilcīgas un piesaistīja investorus atpakaļ tirgū, neskatoties uz bažām par inflāciju un augstākām procentu likmēm, Ķīnas sliktajām ekonomikas perspektīvām un Ukrainas karu.
    "Neskatoties uz to, ka Volstrītas piecu dienu kāpums par vairāk nekā 4% liecina, ka sabrukums ir beidzies, tas drīzāk ir atvieglojums tirgiem un tam nevajadzētu priekšlaicīgi veicināt buļļu tirgus atsākšanos," sacīja Mizuho Bank analītiķi.
    Svārstību dēļ dolāra kurss bija viena mēneša zemākajā līmenī, eiro vērtībai pieaugot līdz augstākajam līmenim kopš 25. aprīļa - par 0.21% pret dolāru.
    Naftas cenas nedaudz kritās, ASV jēlnaftas cenai samazinoties par 0.11% līdz 114 dolāriem par barelu. Brent jēlnaftas cena samazinājās par 0.09% līdz 117.3 dolāriem par barelu.
    Zelta cena pieauga par 0.16% līdz 1853.67 dolāriem par unci.
    Eiropas un ASV fjūčeri šobrīd uzrāda kritumu.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība