• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    SAF Tehnika paziņo ceturkšņa un deviņu mēnešu rezultātus

    Foto: Leta

    2021./2022. finanšu gada trešā ceturkšņa SAF Tehnika neauditētais konsolidētais neto apgrozījums bija 8.6 milj. eiro, kas ir par 46% vairāk kā 2020./2021. finanšu gada trešajā ceturksnī. Finanšu gada trešo ceturksni uzņēmums noslēdza ar 1.65 milj. eiro peļņu (neauditēta). Konsolidētais neauditētais 2021./2022. finanšu gada deviņu mēnešu rezultāts ir peļņa 5.14 milj. eiro apmērā, liecina paziņojums biržā.

    Ziemeļamerikas un Latīņamerikas valstu reģiona apgrozījums bija 49% jeb 4.2 milj. eiro. Salīdzinājumā ar šī paša ceturkšņa apgrozījumu pagājušajā finanšu gadā, apgrozījums pieaudzis par 9%.
    Eiropas un NVS valstu reģiona apgrozījums sastāda 37% jeb 3.2 milj. eiro, kas ir par 82% vairāk kā iepriekšējā finanšu gada trešajā ceturksnī. Āzijas, Āfrikas un Tuvo Austrumu reģiona apgrozījums salīdzinājumā ar pagājušā finanšu gada attiecīgo ceturksni audzis četras reizes un veido 14% jeb 1.2 milj. eiro.
    Atskaites ceturksnī uzņēmuma produkti tika pārdoti 62 valstīs.
    SAF Tehnika izdevumi nepārsniedza plānotos un kopumā bija lielāki nekā šajā periodā gadu iepriekš, kas saistīts ar darbinieku skaita pieaugumu, investīcijām pārdošanas veicināšanai esošajos un jaunajos tirgus segmentos. Uzņēmums turpina ieguldīt jaunu produktu un produktu modifikāciju izstrādē.
    Uzņēmuma 2021./2022. finanšu gada 9 mēnešu neauditētais konsolidētais apgrozījums bija 25.57 milj. eiro, kas ir par 48% vairāk, salīdzinot ar ieņēmumu apjomu pērnajā finanšu gadā.
    Konsolidētais neauditētais 2021./2022. finanšu gada 9 mēnešu rezultāts ir peļņa 5.14 milj. eiro apmērā. 2020./2021. finanšu gada 9 mēnešu peļņa bija 2.11 milj. eiro. Neto skaidrās naudas līdzekļu bilance uz perioda beigām bija 4.6 milj. eiro.
    Trešajā ceturksnī īpašs uzsvars likts uz Aranet zīmola atpazīstamības un konkurētspējas celšanu globālajos tirgos. Izstrādāta zīmola stratēģiju, jauna vizuālo identitāti, zīmola stāsts video formātā, kā arī jauna Aranet.com mājaslapa, kas ļauj daudz pārskatāmāk un skaidrāk iegūt priekšstatu par Aranet produktiem un piedāvātajiem risinājumiem.
    Kopš Krievijas uzsāktās karadarbības Ukrainā - tiešā ietekme uz uzņēmuma darbību ir salīdzinoši ierobežota, tomēr biznesa vides nenoteiktība ir palielinājusies. SAF Tehnika rūpīgi izvērtē iespējamās izmaksu pieauguma prognozes un potenciālos riskus. Uzņēmuma darbību ietekmē pasaulē valdošais dažādu elektronikas komponenšu deficīts. Varētu būt sagaidāms, ka piegādes ķēdes tiks arvien vairāk apgrūtinātas - alternatīvas transporta iespējas varētu palielināt piegāžu laikus un izmaksas. Tāpat kā globālās pandēmijas periodos, uzņēmums arvien turpina uzkrāt materiālās rezerves, lai spētu izpildīt lielāko daļu pasūtījumu ierastajos izpildes laikos. Tas attiecas uz visām SAF produktu grupām - mikroviļņu radio, Spectrum Compact un Aranet.
    Uzņēmums turpina pētīt tirgus pieprasījumu un problemātiskos jautājumus, lai spētu piedāvāt nepieciešamās produktu modifikācijas, kā arī turpina investīcijas produktu izstrādē. SAF mērķis ir stabilizēt apgrozījuma līmeni, kas nodrošina pozitīvu neto rezultātu ilgtermiņā.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība