• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Bercman iegādājas Krakul

    Bercman Technologies akcionāru ārkārtas pilnsapulce 1.decembrī apstiprināja Krakul iegādi. Attēlā Bercman vadītājs Marts SūrkasksFoto: Andras Kralla

    Tallinas First North alternatīvajā tirgū kotētais tehnoloģiju uzņēmums Bercman Technologies ir pabeidzis Internet of Things un autonomo sistēmu izstrādes uzņēmuma Krakul iegādi.

    23.decembrī puses pabeidza iepriekšējā līgumā noslēgtos darījumus un Bercman iegādājās 100% Krakul akciju.
    Bercman arī iesniedzis pieteikumu Igaunijas Vērtspapīru reģistram par jaunu akciju reģistrāciju. Uzņēmums pieteicies, lai Bercman pamatkapitāla palielināšana tiktu ierakstīta komercreģistrā, tiklīdz jaunās akcijas tiks reģistrētas Igaunijas Vērtspapīru reģistrā. Jaunās akcijas paredzēts iekļaut First North alternatīvajā tirgū.
    Puses norādījušas, ka pievienošanās nodrošinās labāku piekļuvi jauniem tirgiem un klientiem, kā arī sniegs iespēju realizēt lielus starptautiskus projektus. Paredzams, ka apvienošanās paātrinās biznesa mērķu sasniegšanu un palielinās kopuzņēmuma vērtību.
    22.novembrī AS Bercman Technologies, Krakul Holding OÜ un Krakul OÜ noslēdza maiņas līgumu par nosacītās privātās sabiedrības daļu un akciju sabiedrības daļām. Saskaņā ar līgumu, Bercman iegūs 100% Krakul akciju; iegāde tiks apmaksāta ar Bercman akcijām. Viens no priekšnoteikumiem darījumu pabeigšanai bija līguma apstiprināšana un Bercman akcionāru lēmums palielināt Bercman pamatkapitālu.
    Bercman ārkārtas pilnsapulce 1.decembrī vienbalsīgi nolēma apstiprināt līgumu, palielināt Bercman pamatkapitālu un emitēt jaunas akcijas uzņēmumam Krakul Holding, kas ir pašreizējais vienīgais Krakul akcionārs. Līguma izpildei tika emitētas 100 000 jaunas tādas pašas kategorijas Bercman akcijas kā esošās akcijas. Vēlākais 2025. gadā tiks veiktas divas papildu iemaksas, katra ar maksimālo apmēru 30 000 akciju, ja izdosies sasniegt saskaņotos finanšu mērķus.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība