• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Bercman akcionāri apskāva Krakul

    Jāns Hendriks Murumets, Krakul izpilddirektors (pa kreisi) un Marts Suurkasks, Bercman Technologies izpilddirektors, saņēma Bercman akcionāru svētību pievienoties.Foto: Raul Mee

    Šodien Bercman Technologies notikušajā ārkārtas akcionāru sapulcē vienbalsīgi tika apstiprināts vērtspapīru mijmaiņas līgums ar Krakovu.

    Ārkārtas pilnsapulcē kopumā piedalījās 17 Bercman akcionāri, kuriem piederēja 945 653 balsis jeb 78,9% no visām Bercman akciju pārstāvētajām balsīm.
    Sanāksmē tika apstiprināts 2021.gada 22.novembrī noslēgtais vērtspapīru maiņas līgums ar Krakul Holding OÜ un Krakul OÜ.
    Lai izpildītu līgumu, akcionāri nolēma emitēt 100 000 jaunas Bercman akcijas, kas ir tādas pašas klases kā esošās akcijas. Jauno akciju nominālvērtība ir 0,1 eiro un pamatkapitāls palielināts par 10 000 eiro līdz 129 847,1 eiro.
    Krakul Holding OÜ ir ekskluzīvas tiesības parakstīties uz jaunām akcijām līdz 17.12.2021. Līdzdalība tiks apmaksāta trīs maksājumos - bijušie Krakul īpašnieki Jāns Hendriks Murumets, Jāns Viru un Kristjans Tozens darījuma noslēgšanas dienā saņems kopumā 100 000 akciju. Ja tiks sasniegti saskaņotie finanšu mērķi, vēlākais 2025. gadā tiks izmaksātas divas papildu daļas, kas nepārsniedz 30 000 akciju. Jaunās akcijas tiks pieteiktas tirdzniecībai Nasdaq First North.
    Bercman Technologies padomes priekšsēdētājs Kuldars Leiss bija ļoti apmierināts ar akcionāru lēmumu. "Esam gandarīti, ka Bercman akcionāri uzticas un redz to pašu, ko mēs – ka Bercman var ātrāk sasniegt savus biznesa mērķus un palielināt vērtību kopā ar Krakul," sacīja Leis.
    Krakovas izpilddirektors Jāns Hendriks Murumets pievienosies Bercman valdei papildus Krakil vadīšanai un vadīs inženieru komandu kā tehnoloģiju vadītājs. "Pievienojoties Bercman, mēs iegūstam piekļuvi jauniem tirgiem, klientiem un iespēju veikt lielus starptautiskus projektus" sacīja Murumets.
    Bercman izpilddirektors Marts Suurkasks kā apmaiņas līguma iemeslu norādījis sinerģiju, kas izriet no sadarbības. Pēc Suurkasa teiktā, Bercman misija ir novērst ceļu satiksmes negadījumus, un tam ir nepieciešama arī pasaules līmeņa inženieru komanda. Bercman izstrādā viedos satiksmes risinājumus, un Krakul padara šīs lietas gudras un vada tās pats, norādīja Suurkasks.
    Provizoriskais paziņojums par mijmaiņas līgumu lika tirgum aktīvi tirgoties ar akcijām jau pagājušajā nedēļā. Gandrīz 50 procentu akciju pieaugumam sekoja spēcīga akcionāru peļņas fiksēšana. Pagājušajā nedēļā Bercmana pašreizējais tirdzniecības rekords tika uzstādīts gandrīz 358 000 eiro apmērā, un arī akciju cena kritās par vairāk nekā 25 procentiem. Šodien akcijas cena ir pieaugusi par vairāk nekā 5 procentiem un tirgojas tuvu 8,4 eiro.
    Bercman Technologies ir 2016. gadā dibināts augsto tehnoloģiju uzņēmums, kura pamatnodarbošanās ir satiksmes drošību paaugstinošu produktu un pakalpojumu izstrāde un pārdošana.
    Krakul ir Igaunijas vadošais IoT un autonomo sistēmu izstrādātājs, kas izauga no ESTCube-1 projekta. Krakul ir dizaina partneris ar ilggadēju un daudzpusīgu pieredzi un piedāvā pilnīgus produktu risinājumus – no idejas līdz prototipam, no prototipa līdz ražošanai. Cita starpā Krakuls ir Crystalspace attīstības partneris, ar kuru kopā viņi radīja stereo kameras, kas NASA misijas ietvaros dosies uz Mēnesi. Krakul vadītājs Jāns Hendriks Murumets tika izvēlēts par 2020. gada labāko jauno uzņēmēju.

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība