• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Swedbank atceļ parakstīšanos uz OA Coffee akcijām

    Tiem, kas vēlas parakstīties uz akcijām, par to jāpaziņo Swedbank.Foto: Andras Kralla

    Paredzams, ka investori, kas parakstījās uz OA Coffee akcijām, izmantojot Swedbank, savu parakstīšanos atsauks. Banka atcels visus rīkojumus OA Coffee parakstīšanās perioda beigās.

    Swedbank nolēmusi nosacīti atcelt visus bankai iesniegtos parakstīšanās rīkojumus uz OA Coffee akcijām. Lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz to, ka vidusmēra investoriem varētu nebūt saistoša iespēja iegādāties publiski netirgotus vērtspapīrus.
    Swedbank informē, ka klientiem, kas tomēr vēlas saglabāt savu parakstīšanos, par to jāinformē banka ne vēlāk kā līdz plkst. 14.00 15. decembrī.
    Bankā skaidro, ka emitents var veikt publisko piedāvājumu arī tad, ja akcijas nav kotētas biržā, un OA Coffee vēl nav paziņojusi par publiskā piedāvājuma atcelšanu vai nodomu to atcelt. Tas nozīmē, ka parakstīšanās rīkojuma iesniedzēji publiskā piedāvājuma rezultātā var saņemt akcijas, kuras akcionārs nevarēs pārdot caur biržas sistēmu.
    Banka norāda: lai pārdotu šādas akcijas, katram akcionāram būs jāatrod akciju iegādē ieinteresēts darījuma partneris, jāvienojas par cenu un citiem darījuma nosacījumiem. Arī akcijas patiesās cenas noteikšana biržā netirgotiem vērtspapīriem ir sarežģītāka. Bankas pieredze ar šādiem vērtspapīriem liecina, ka praksē tos pārdot ir grūti, ja ne neiespējami.
    Uzņēmums šodien paziņoja, ka novērš biržas padomes konstatētos trūkumus, lai atkārtoti pieteiktos iekļaušanai First North biržā. OA Coffee plāno iesniegt jaunu pieteikumu 2022. gadā. Parakstīties uz uzņēmuma akcijām var līdz 16.00 15.decembrī.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība