• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Kafijas kompānija plāno IPO

    Jau drīzumā kafijas ražotāja OA Coffee akcijas var būt pieejams Tallinas First North alternatīvajā biržā.Foto: OA Coffee

    Jau pirms šiem Ziemassvētkiem investori Baltijā varēs iegādāties akcijas uzņēmumā, kas ražo un tirgo pupiņu kafiju un turklāt plāno savu produktu pārdošanu arī Amazon interneta veikalā.

    Pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums OA Coffee grib kotēt savas akcijas First North biržā jau decembra pirmajā pusē. Tiek norādīts, ka plānots emitēt jaunas akcijas, un esošie kompānijas īpašnieki savu līdzdalību pārdot negrasās.
    OA Coffee izpilddirektors Taniels Vaderpassi norādījis, ka no investoriem ieplānots piesaistīt sešciparu summu, lai finansētu uzņēmuma ražošanas pieaugumu un paplašināšanos ārējos tirgos.
    "Plāns ir attīstīt mūsu tirdzniecības kanālu e-veikala veidā, uzsākt eksportu uz citām valstīm, meklēt jaunus tālākpārdevējus, lai tirgotu mūsu produkciju un attīstītu produktus. Mēs nākam klajā ar “funkcionālo kafiju” un “pieredzes kafiju” Proti, mēs nāk klajā ar jaunām produktu sērijām," saka uzņēmuma vadītājs.
    Viņš arī piebilst, ka uzņēmuma mērķis ir būt par dinamiskāko un autentiskāko kafijas zīmolu pasaulē. Ar dinamismu viņš saprot iespēju piedāvāt patērētājiem produktus dažādās formās. Tostarp par piesaistītajiem līdzekļiem plānots palielināt uzņēmuma pārdošanas un mārketinga komandu.
    90 procentus no OA Coffee apgrozījuma šobrīd veido mazumtirdzniecība. Vaderpassi teic, ka tirgus tiek paplašināts uz kaimiņvalstīm, proti, pārējām Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm. Uzņēmuma mērķis ir ar saviem jaunajiem produktiem sasniegt Amazon interneta veikalu.
    "Mums ir atsevišķi produkti un mērķa grupas, un, pamatojoties uz to, mēs izvēlamies arī tālākpārdošanas kanālus un mērķa valstis. Patiesībā mūsu produktus jau šodien, izmantojot internetu, var pasūtīt visā Eiropā," skaidro T. Vaderpassi.
    Pagaidām nav zināms, cik liela daļa no šī uzņēmuma nonāks biržā. Pēc OA Coffee izpilddirektora teiktā, esot jāgaida sākotnēja publiskā akciju piedāvājuma prospekts, kas tiks publicēts vēlāk šonedēļ. Vaderpasi cer, ka decembra pirmajā pusē būs iespējams parakstīties uz uzņēmuma akcijām, lai līdz Ziemassvētkiem uzņēmums jau nonāktu biržā.
    Kā norāda OA Coffee izpilddirektors, papildu ieguvums tiek nodrošināts visiem uzņēmuma produktu cienītājiem - visiem cilvēkiem, kuri būs parakstījušies uz OA Coffee informatīvo izdevumu sarakstu, būs iespēja prioritāri saņemt akcijas, ja pēc tām pieprasījums pārsniegs to piedāvājumu.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība