• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    VIRŠI-A akcijas sasniedz jaunas virsotnes

    VIRŠI-A degvielas uzpildes stacijaFoto: Virši

    Pirmdien, 15.novembrī VIRŠI-A akciju cena pieauga par 7.03%

    Ar 7.03% pieaugumu VIRŠI-A akcijas cena sasniedza jaunas virsotnes. Jāatzīst, ka šādam pieaugumam nav saskatāmi kādi fundamentāli iemesli vai pamatojumi. Uzņēmums nav nācis klajā ar jauniem finanšu datiem vai citiem paziņojumiem.
    Viens no iemesliem šādam akciju cenu kāpumam varētu būt VIRŠI-A investoru vēlme iegūt pilnu vēlamo pozīciju.
    Tā kā pieprasījums pēc VIRŠI-A akcijām sākotnējā publiskā piedāvājuma laikā bija gandrīz 2 reizes lielāks nekā piedāvājums, tad investori saņēma tikai daļu no pieprasītā apmēra.
    Pēc autora aprēķiniem un pieņēmumiem, investori saņēma vidēji ap 40% no pieprasītā akciju skaita, ordera apmēram pārsniedzot 500 akcijas. Protams, pie lielāka pieprasītā apmēra, piemēram, daži tūkstoši akciju, saņemtais apmērs procentuāli būs vēl mazliet mazāks.
    VIRŠI-A paziņojumā par IPO rezultātiem minēja, ka 60% no dalībniekiem saņem pilnu alokāciju, no kā var spriest, ka šo pieteicēju apmērs bija 100 vai mazāk akcijas.
    Pārējie 40% investoru palika “griboši”.
    Visticamāk, visi nogaidīja pirmās 2 dienas, lai redzētu kāda ir tirgus reakcija. Tā kā pirmajā dienā nesekoja būtisks kāpums, tad droši vien daļa gaidīja iespēju iegādāties VIRŠI-A akcijas pat par lētāku cenu.
    Tomēr 15. novembrī ap pusdienlaiku sākās nopietns akcijas “rallijs”, kurš turpinājās pat līdz dienas beigām ar pietiekami iespaidīgu tidzniecības apmēru.
    “Rokas mainīja” ap 33 196 akcijas, tas vēl nebūt nav daudz. Attiecīgi var izteikt minējumu, ka VIRŠI-A akcijas cena varētu arī turpināt kāpienu augstāk.
    Protams, agrāk vai vēlāk pēc straujiem kāpieniem seko arī pauzes, korekcijas un pat lielāki kritieni, taču vienmēr aktuāli paliek tas, vai korekcija būs tik liela, lai varētu iegādāties akcijas lētāk nekā šodien.
    16.novembra tirdzniecības sesiju VIRŠI-A akcijas iesāka ar turpmāku kāpumu, pirmajā pusotrā stundā pieaugot par 8.39%
    Ar lielu interesi vērosim VIRŠI-A cenas dinamiku šodien un nākamajās dienās.
    Atruna: Raksta autoram pieder VIRŠI-A akcijas
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība