• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Pieprasījums pēc Rīgas biržas debitanta divas reizes pārsniedz piedāvājumu

    Rīgas First North alternatīvajā biržā ienākošais degvielas uzpildes staciju tīkls Virši izrādījās populārs gan Igaunijas, gan Latvijas investoru vidū. Foto: VIRŠI

    Uzpildes staciju tīkls Virši, kas virzījies uz Rīgas alternatīvo biržu First North, izraisīja lielu investoru interesi un pieprasījums pēc uzņēmuma akcijām pārsniedza piedāvājumu divas reizes, vēsta Delfi Latvija.

    Viršu akciju sākotnējā piedāvājumā kopumā piedalījās 9979 investori. Salīdzinot ar citiem nesenajiem Baltijas IPO, arī Latvijas iedzīvotāju interese par šo sākotnējo piedāvājumu bija liela - proti, Virši piesaistīja 4732 Latvijas investorus. Tomēr vislielākais investoru skaits bija no Igaunijas - 5128 investori. No Lietuvas piedalījās 97 investori. Kopumā bija 15 institucionālie investori.
    Lai gan interese bija liela, uzņēmums solījis, ka 60 procenti investoru saņems pilnā apmērā pieteikto akciju skaitu.
    Viršu valdes priekšsēdētājs Jānis Vība norādīja, ka uzņēmuma mērķis bija piesaistīt pēc iespējas vairāk investoru un uzņēmuma vadība ir apmierināta ar rezultātu. Virši plāno virzīties uz mērķi 3-5 gadu laikā kļūt par tirgus līderi savā nozarē.
    Kā informēja LHV Pank Institucionālo brokeru nodaļas vadītājs Ivars Bergmanis, parakstīšanā piedalījās vairāk igauņu nekā latviešu, bet vairāk akciju uz vienu investoru tika pieteikts no Latvijas investoriem.
    Iespējams, savu lomu tajā nospēlējis arī Viršu solījums saviem investoriem piedāvāt īpašnieku priekšrocības - iegūstot 100 un vairāk akcijas, investoram ir tiesības piedalīties uzņēmuma akcionāru labumu programmā, kas ietver atlaides gan degvielai, gan veikala produktiem.
    LHV klienti visvairāk (33%) parakstījās uz uzņēmuma akcijām. Viņiem sekoja Swedbank Latvijā (25%), Swedbank Igaunijā (12%) un Citadeles (10%) klienti.
    Pirmā Viršu akciju tirdzniecības diena paredzēta 11.novembrī.
    Kopumā Virši no akciju pārdošanas piesaista 7,8 miljonus eiro. Kopumā privātajiem investoriem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā publiski tika piedāvātas 1 735 489 akcijas. Piedāvājuma cena bija 4,49 eiro par akciju.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība